نشست نقد ادبی «کیمیاگر» در محفل «چای و کتاب» برگزار شد

۰۳ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۱:۰۲ کد : ۸۴۷۴۴ فرهنگی و اجتماعی
به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و با همکاری کانون ادبی دانشگاه، نشست نقد و بررسی کتاب «کیمیاگر» اثر پائولو کوئیلو، در قالب سلسله‌نشست‌های ادبی «چای و کتاب» برگزار شد.
نشست نقد ادبی «کیمیاگر» در محفل «چای و کتاب» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی، این برنامه با حضور دانشجویان علاقه‌مند به ادبیات، در سالن شورای دانشکده پرستاری و مامایی برگزار گردید.

در ابتدای برنامه، اعضای کانون ادبی و سازمان دانشجویان ضمن ارائه توضیحاتی درباره اهداف سلسله نشست‌های «چای و کتاب»، از دانشجویان برای مشارکت فعال‌تر در معرفی کتاب‌ها و پادکست‌های تأثیرگذار دعوت کردند.

در ادامه، دکتر الهام باقری، مدرس زبان و ادبیات فارسی، با نگاهی تطبیقی به داستان «کیمیاگر» و ریشه‌های آن در ادبیات عرفانی فارسی، به ویژه مثنوی معنوی مولوی، به ایراد سخن پرداخت. وی با اشاره به داستان «گنج‌نامه» از دفتر ششم مثنوی، تأثیر مستقیم آن بر روایت کوئیلو را تحلیل نمود.

باقری همچنین با تبیین کهن‌الگوهای یونگی در روایت «کیمیاگر» به بررسی نقش قهرمان، سفر درونی، پیر دانا، رؤیا و فرایند تفرّد پرداخت و این مؤلفه‌ها را از جمله دلایل جذابیت و تأثیرگذاری این اثر دانست.

در پایان این نشست صمیمی، دانشجویان جمله‌هایی از کتاب «کیمیاگر» را که بیشترین تأثیر را بر آنان گذاشته بود، با یکدیگر به اشتراک گذاشتند.


نظر شما :