رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

تکریم جایگاه نخبگی در کشور یک وظیفه ملی است

۲۴ دی ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۸ کد : ۱۵۱۲۹ تاپ خبر
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم گرامیداشت جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی تکریم جایگاه نخبگی در کشور را یک وظیفه ملی دانست و گفت: باید با برنامه ریزی مناسب از خسته شدن و فرسودگی و احساس یاس و ناامیدی در فضای نخبگی کشور پیشگیری کنیم.
تکریم جایگاه نخبگی در کشور یک وظیفه ملی است

 به گزارش ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،  دکتر علیرضا زالی در مراسم گرامیداشت جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی که با حضور برخی از خانواده‌های این جانباختگان، مسئولان دانشگاه و جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان در مسجد النبی این دانشگاه برگزار شد، ضمن عرض تسلیت این تراژدی جانکاه به کل ملت ایران و به خصوص خانواده‌های این عزیزان، اظهار کرد: به نیابت از دانشگاهیان، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این مصیبت عظیم را که منجر به ایجاد فضای غمبار در جامعه شده را به همه ملت ایران تسلیت عرض می کنم.

مساله مهاجرت نخبگان باید آسیب شناسی جدی شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در این سانحه حضور جمعی از نخبگان علمی کشور در این پرواز نافرجام بود که مورد توجه افکار جهانی قرار گرفت،  ادامه داد: فرض ما بر این است که هنوز بسیاری از نخبگان و ممتازین علمی در کشور در سودای مهاجرت نیستند، لذا باید با برنامه ریزی مناسب نسبت به تکریم، تعظیم، حفظ، تسهیل امور و فراهم آوردن مناسب فعالیت این افراد اقدام کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مساله مهاجرت نخبگان باید آسیب شناسی جدی شود، گفت: البته عمده دلیل مهاجرت نخبگان دستیابی به تسهیلات علمی و زیرساختهای پژوهشی بهتر است. بنابراین باید قدر نخبگان داخل کشور را بدانیم و با ایجاد فضای منبسط اجرایی و توجه به دغدغه‌های آنان بستر مناسب فعالیت را برای آنان فراهم کنیم.

تکریم جایگاه نخبگی در کشور یک وظیفه ملی است

وی تکریم جایگاه نخبگی در کشور را یک وظیفه ملی دانست و گفت: باید با برنامه ریزی مناسب از خسته شدن و فرسودگی و احساس یاس و ناامیدی در فضای نخبگی کشور پیشگیری کنیم.   

دکتر زالی در ابتدای این جلسه، با اشاره به گستره علمی جهانی نخبگان از دست رفته در این سانحه جانکاه، اظهار کرد: افتخارآفرینی و دستاوردهای علمی این عزیزان به مجموعه جغرافیایی ایران محدود نبود و در سطح جهانی گسترده بود.

دکتر زالی در ادامه با اشاره خصایص و فضایل انسانی عزیزان از دست رفته خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پی این سانحه، عنوان کرد: دکتر دانشمند عزیز(رییس اسبق بخش بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش) که طی این سانحه سوگوار دختر، داماد و نوه‌های عزیز خود هستند، از اساتید ممتاز و متمایز گروه بیهوشی دانشگاه هستند که فرزند عزیز و داماد ایشان نیز از لحاظ علمی و انسانی در جایگاه ویژه ای بودند.

ژن خوب این نخبگان از دست رفته بودند

وی در این رابطه با بیان اینکه ژن خوب این افراد هستند نه آنهایی که با رانت و صرف بیت المال به ناحق جایگاه‌های علمی کشور را اشغال می‌کنند، گفت: دکتر مژگان دانشمند و دکتر پدرام موسوی همسر ایشان با تیزهوشی و پشتکار مرزهای دانش را در کوتاهترین زمان ممکن طی کرده و در جایگاه ‌های ممتاز علمی بین المللی حضور داشتند.

سجایای اخلاقی ستودنی وجه مشترک مسافران این پرواز بدفرجام

وی وجه مشترک مسافران این پرواز بدفرجام را سجایای اخلاقی ستودنی در کنار نخبگی و برتری های علمی دانست و گفت:  فرزندان عزیز و برومند آقای دکتر اسدی لاری مدیرکل اموربین الملل وزارت بهداشت نیز از مسافران این پرواز بودند که متاسفانه امروز در بین ما نیستند. دکتر اسدی لاری همواره در مسئولیتهای متعددی که برعهده داشتند، بهترین عملکرد را از خود نشان دادند و در دوره دفاع مقدس نیز خدمات ارزنده‌ای ارایه کردند، همچنین در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز بسیاری از دستاوردها رهین فعالیت های ارزشمند ایشان است.

دکتر زالی با اشاره به جایگاه علمی برجسته فرزندان دکتر اسدی لاری، عنوان کرد: فرزندان برومند ایشان در کنار تعهد و ایمان، جزو نخبگان و افراد برجسته علمی در داخل کشور و در سطوح بین المللی بودند، تا جاییکه به دنبال این سانحه، دبیرکل یونسکو کانادا طی پیامی از ایشان به عنوان یکی از مشاوران آینده‌دار این سازمان یاد کرده بودند.

یادنامه نخبگان از دست رفته این سانحه منتشر شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به خصایص انسانی و ویژگیهای علمی سایر افراد ازدست رفته این سانحه که از خانواده دانشگاه بودند همچون دکتر ندا صدیقی چشم‌پزشک فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مسعود شاطرپور خیابان فارغ التحصیل رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه و محمود عطار (پدر صبا عطار دانشجوی پزشکی دانشگاه)، اظهار کرد: تهیه، تدوین و انتشار یادنامه این عزیزان و نخبگان از دست رفته به عنوان الگویی برای جوانان یکی از اقداماتی است که می توان برای زنده نگهداشتن یاد این عزیزان انجام داد که در این رابطه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام آمادگی کرده و از هیچ اقدامی در این زمینه فروگذار نمی‌کند.

گفتنی است دکتر محسن اسدی لاری مدیرکل اموربین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر عباس دانشمند رییس اسبق بخش بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش و خانواده عطار دانشجوی پزشکی دانشگاه نیز که در این سانحه بستگان خود را از دست دادند، در این مراسم حضور داشتند.

دکتر زالی رییس دانشگاه و جمعی مسولان دانشگاه پیش از این با حضور در منزل دکتر اسدی لاری مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت، دکتر عباس دانشمند رئیس اسبق بخش بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش و صبا عطار دانشجوی پزشکی دانشگاه،ضمن دیدار با خانواده‌های معزی، این حادثه ناگوار و تأسف بار را به بازماندگان تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، دکتر ندا صدیقی چشم پزشک فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مسعود شاطرپور خیابان فارغ التحصیل رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه، مژگان دانشمند، سید پدرام موسوی و سیده دریا و سیده درینا موسوی (دختر، داماد و دو نوه دکتر عباس دانشمند رییس اسبق بخش بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش) و محمود عطار (پدر صبا عطار دانشجوی پزشکی دانشگاه) و محمدحسین و زینب اسدی لاری(فرزندان دکتر محسن اسدی لاری مدیرکل اموربین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) نیز از جانباختگان این هواپیما بوده‌اند.


نظر شما :