دکتر زالی: ارتقای سرمایه اجتماعی نهادهای سلامت محور مرهون نقش روابط عمومی است/ کاهش هراس جمعی؛ در گروی مقابله با اطلاعات علمی نادرست

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۰۹:۴۴ کد : ۱۸۱۸۳ تاپ خبر
دکتر زالی: ارتقای سرمایه اجتماعی نهادهای سلامت محور مرهون نقش روابط عمومی است/ کاهش هراس جمعی؛ در گروی مقابله با اطلاعات علمی نادرست
 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارتقای سرمایه اجتماعی نهادهای سلامت محوری همچون دانشگاه های علوم پزشکی را در جریان کرونا مرهون نقش روابط عمومی عنوان کرد و گفت: ایجاد اعتماد در حوزه سلامت و پزشکی از مهمترین رسالت های روابط عمومی برای اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی و حفظ سلامت جامعه است.


به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از روابط عمومی  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در ویدئو کنفرانسی که به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی و با حضور مژگان جزی زاده کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه و کارکنان مراکز تابعه برگزار شد، گفت: در جریان بیماری کرونا روابط عمومی نقش مهمی را در ایجاد رابطه مستمر و پویا با مردم و ایجاد افکار مثبت و همچنین زدودن افکار ابهام آلود ایفا کرد.

وی با بیان اینکه روابط عمومی ها باید کانون های ایجاد کننده اعتماد عمومی برای بالا بردن سرمایه اجتماعی جهت استقبال مردم از پروتکل های بهداشتی باشند گفت: اگر از سوی مردم به حوزه سلامت، پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی اعتماد وجود نداشته باشد، عمل به پروتکل های بهداشتی کمرنگ خواهد شد.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاثیر اپیدمی کرونا بر ابعاد مختلف زندگی از جمله ابعاد بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی و ارتباطی گفت: بازتاب های پیپچیده این ویروس، باعث تغییر بخشی از عملکرد روابط عمومی دانشگاه نیز شده است.

 دکتر زالی با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا توانایی روابط عمومی دانشگاه را محک زد، یادآور شد: هیچگاه مانند امروز شاهد گشوده شدن دریچه های روابط عمومی در حوزه سلامت به روی مردم نبوده ایم.

 وی همچنین ارتقای سرمایه اجتماعی نهادهای سلامت محوری همچون دانشگاه های علوم پزشکی را در جریان کرونا مرهون نقش روابط عمومی عنوان کرد و گفت: با آغاز جریان کرونا، شاهد مراجعه پرتواتر مردم نسبت به گذشته به این نهاد ها بوده ایم.

 فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران آموزش همگانی برای ارتقای بهداشت فردی، استمرار فاصله گذاری اجتماعی، تقویت حس خطر نسبت به ویروس و حساسیت بیشتر نسبت به بیماری را از مهمترین راهبردهای روابط عمومی در جریان شیوع اپیدمی کرونا عنوان کرد.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم و راهبردی روابط عمومی در مدیریت بحران کرونا، گفت: روابط عمومی در مدیریت کرونا برای مسئولان دانشگاه نقش دیده بانی هوشمند را داشته است که نبض جریانات و اتفاقات مهم را حس می کند.

 دکتر زالی همچنین با اشاره به نقش موثر روابط عمومی در پیشگیری از نارضایتی ها، بر اهمیت حساس بودن روابط عمومی نسبت به فضای درون و برون سازمان تاکید کرد.

 وی همچنین با تاکید بر ضرورت صمیمیت و یکدلی واحد روابط عمومی با بدنه دانشگاه گفت: عملکرد روابط عمومی باید آن قدر جذاب و روابط آن با پرسنل و کارکنان دانشگاه به قدری عمیق باشد که پرسنل و کارکنان دانشگاه روابط عمومی را از خود بدانند و مسائل خود را به روابط عمومی انتقال دهند.

 فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران همچنین بر ضرورت آموزش مستمر کارکنان روابط عمومی دانشگاه جهت ارتقای دانش و مهارت های ارتباطی تاکید کرد و گفت: پرسنل روابط عمومی در ستاد و مراکز تابعه باید از حداکثر بضاعت فنی و حرفه ای در حوزه ارتباطات بهره مند باشند.

 روابط عمومی؛ حلقه وصل بین ستاد، مدیریت و محیط

دکتر زالی در ادامه بر رسالت روابط عمومی در زمینه تعیین سیاست های درست برای دانشگاه اشاره کرد و افزود: روابط عمومی حلقه وصل بین ستاد، صف، مدیریت و محیط است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش موثر و کارایی طرح ارسال پیامک به ریاست دانشگاه در روزهای آغازین شیوع کرونا، یادآور شد: این اقدام با هماهنگی روابط عمومی دانشگاه و با حفظ محرمانگی باعث ارتباط و تعامل پرسنل با رییس دانشگاه شد و آثار خوبی در حوزه ارزیابی موثر از محیط و استخراج ایده های عملیاتی داشت.

 وی همچنین ابتکار روابط عمومی در آموزش های فردی و همگانی و اطلاع رسانی را یادآوری کرد و گفت: نتایج یکی از نظر سنجی هایی که اخیرا انجام شده نشان می دهد۸۰ درصد مردم تهران درباره راه های انتقال ویروس کرونا اطلاعات درست دارند که این مسئله نشان دهنده موفقیت در سیاست های آموزشی است.

 دکتر زالی در ادامه تاکید کرد: روابط عمومی نباید نسبت به فضای اجتماعی بی اطلاع باشد باشد زیرا این تعلیق باعث سیاست گذاری های نادرست در سطوح مدیریتی می شود که ممکن است نافرمانی های اجتماعی را در پی داشته باشد. 

 ضرورت اقدام روابط عمومی برای ثبت و مستندسازی حماسه آفرینی ها

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در جریان شیوع بیماری کرونا کارهای بزرگ و برجسته ای در دانشگاه انجام شده است، گفت: به علت سرعت بالای اتفاقات فرصتی برای آرشیو و مستندسازی این اقدامات وجود نداشت، اما روابط عمومی باید تمام این حماسه آفرینی ها را ثبت و ضبط کنند تا در فرصت مناسب در قالب یک مستند ارائه شود.

 کاهش هراس جمعی؛ در گروی مقابله با اطلاعات علمی نادرست

وی همچنین با اشاره به تولید و انتشار حجم بالایی از اطلاعات درست و نادرست علمی درمورد کرونا و در دسترس قرار گرفتن این اطلاعات یادآور شد: این مسئله باعث سردرگمی اطلاعاتی مردم و دسترسی سخت در دریافت اطلاعات درست علمی شده است.

 فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران همچنین با اشاره به نوع دیگری از اخبار که در فضای ارتباطی به آن اطلاعات خودخواسته( GOI) گفته می شود، یادآور شد: با توجه به اینکه امکان تریبون سازی در فضای مجازی بیش از گذشته شده است، ممکن است افراد اخبار نادرست بیشتری را منتشر کنند که این مسئله می تواند منجر به هراس جمعی و افزایش اضطراب عمومی شود.

دکتر زالی یادآور شد: خوشبختانه رسالت رسانه ها بعد از پاندمی کرونا به گونه ای سوق داده شد که برای مثال اگر اکنون در موتور جست و جوگر گوگل موضوعی را درباره کرونا جست و جو کنید در ابتدا شما به صورت هوشمندانه به سمت سایت های علمی و معتبر هدایت می شوید.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه روابط عمومی ویترین خدمات ارائه شده دانشگاه به مردم است، گفت: روابط عمومی نباید بگذارد فعالیت های مطالبه گرانه از ریل قانون جدا شده و در زمره فعالیت های زیرزمینی قرار گیرد.

 وی همچنین تاکید کرد: روابط عمومی باید برای دانشگاه نقش یک پنجره هوشمند گشوده شده به روی محیط را ایفا کند.

 دکتر زالی در پایان ضمن تبریک روز ارتباطات و روابط عمومی خطاب به کارکنان روابط عمومی دانشگاه، یادآور شد: با تلاش های شما کارنامه درخشانی برای روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  به ثبت رسیده است.

 در بخش دیگری از این ویدئو کنفرانس مژگان جزی زاده کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن تبریک روز ارتباطات به تمامی همکاران تلاشگر در روابط عمومی ستاد، معاونت ها، دانشکده ها، بیمارستان ها، شبکه های بهداشتی و مراکز تحقیقاتی از تلاش های آنان قدردانی کرد.

 وی با اشاره به فراز و نشیب های فراوان در سال گذشته، گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه تقویت و هدایت فضای همدلی یکی از اصلی ترین دستورالعمل های روابط عمومی هاست، شاهد تقویت و همدلی مضاعف در حوزه روابط عمومی هستیم.

 مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در حالی روز جهانی ارتباطات را پشت سر می گذاریم که ویروس مهلک کرونا اغلب کشورهای جهان را درنوردیده و آثار خود را در همه عرصه ها از جمله روابط عمومی و ارتباطات نمایان ساخته است.

 کریمی ادامه داد: دو ویژگی نوپدیدی و جهان گستری کرونا ما را در معرض ناشناخته های جدیدی قرار داد که طبیعتا ارتباطات هم از این تغییرلت در امان نیست؛ برای مثال علی رغم آنکه فکر می کردیم در دانشگاه باید بین فضای آموزش زسمی و غیر رسمی فاصله وجود داشته باشد امروز با شرایطی مواجهیم که بدون موبایل نمی توانیم کلاس آنلاین برگزار کنیم که این وضعیت نشان دهنده تغییرات مهم و ناگهانی در وجوه مختلف زندگی و استفاده از رسانه ها رخ داده است.

 وی ادامه داد: نگاه ما به ابزارهای ارتباطی و ظرفیت های رسانه ای به جنبه های فرصت آفرین آن ها معطوف شده است در حالی که در گذشته شاید بیشتر متوجه تهدیدها بودیم.

 مدیر ورابط عمومی دانشگاه یادآور شد: هم اکنون وارد مرحله ای شده ایم که دارای انعطاف زمانی و مکانی بیشتری است، پاندمی کرونا علاوه بر تغییری که در سبک آموزش ایجاد کرده زمینه مناسبی را برای تولید انبوه اطلاعات فراهم کرده است.

 افزایش قارچ گونه اخبار جعلی با شیوع کرونا

وی با بیان اینکه شرایط جدید باعث شکل گیری مفهوم جدیدی به نام «اینفو دمی» شده است درباره این مفهوم توضیح داد: این پدیده باعث رشد و تولید قارچ گونه اطلاعات پزشکی در پاندمی شد که مهمترین عارضه آن افزایش قارچ گونه اخبار جعلی است.

 کریمی همچنین با اشاره به انتخاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان ستاد فرماندهی عملیات بیماری کرونا در کلان شهر تهران، از تلاش های مسئولان روابط عمومی مراکز تابعه از جمله بیمارستان ها تشکر کرد ویادآور شد: مسئولان روابط عمومی مراکز در این مدت با تلاش شبانه روزی خود و اقداماتی همچون ارسال فیلم ها و عکس ها از فعالیت بیمارستان ها ایثارگرانه فعالیت کردند.

 اهم اقدامات  انجام شده در کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونای تهران

مدیر روابط عمومی دانشگاه به ارائه گزارشی از عملکرد ستاد اطلاع رسانی پرداخت و گفت: از زمان تشکیل ستاد، بیش از ۳۰۰ خبر، ۲۰ اینفوگرافیک، ۱۹۰ ویدئو و ۸۰ مجموعه عکس با محوریت کرونا در روابط عمومی تولید و انتشار یافته است.

 وی با اشاره به عملکرد موثر روابط عمومی در عرصه آموزش های همگانی گفت: با هماهنگی روابط عمومی، ۳۵ کارشناس و متخصص دانشگاه در بیش از ۱۰۰ برنامه رادیویی و تلویزیونی حضور یافته اند و باعث استناد رسانه های داخلی و خارجی به آموزش های ستاد شده اند.

 کریمی با اشاره به بارگذاری ۱۳۵۰ محتوا در اینستاگرام و ۶۵۰ پیام در سایر شبکه های اجتماعی، بر استفاده از ظرفیت های آپارات جهت بارگذاری ویدئوهای آموزشی و علمی در طول این مدت تاکید کرد.

 مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت پراکندگی در مدیریت بحران و ناهمگنی افکار عمومی، بر ضرورت توجه به مدیریت سخنگویی در بحران تاکید کرد.

 وی همچنین افزود: در طول این مدت، در حوزه نرم افزار هوشمند مدیریت و رصد اخبار در سه حوزه اخبار مکتوب، شبکه های اجتماعی و رادیو و تلویزیون اقدامات کافی انجام شد.

 کریمی همچنین درباره اقدامات روابط عمومی در حوزه افکار سنجی اظهار کرد: با هماهنگی روابط عمومی و مشارکت نهادهای معتبری همچون مرکز افکار سنجی ایسپا چندین نظرسنجی انجام شد تا با آگاهی از نظرات مردم ستاد فرماندهی مقابله با کرونای تهران را یاری کنیم.

 وی همچنین از طراحی و راه اندازی سامانه جامع افکار سنجی با کمک واحد IT، ایجاد وب سایت Tc.sbmu.ac,irبرای مستند نگاری اخبار، مکاتبات و اقدامات ستاد و همچنین راه اندازی سامانه تلفن گویای ۸۹۵۱۱ جهت پاسخگویی به سوالات مردم در حوزه کرونا خبر داد.

 مدیرروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین مستند سازی تجربیات مدیریتی در قالب درسنامه های آموزشی و ثبت روایات کادر درمان را از دیگر اقدامات روابط عمومی در طول شیوع کرونا عنوان کرد.

 وی در پایان از برگزاری نمایشگاه مجازی عکس کرونا و آموزش های تخصصی روابط عمومی به صورت آنلاین در هفته های آتی  خبر داد.

 


نظر شما :