توصیه‌های طب سنتی برای کاهش استرس و افزایش تمرکز کنکوری‌ها

۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۶ کد : ۲۱۸۰۰ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش تغذیه در کاهش استرس و افزایش تمرکز در خصوص رژیم غذایی مناسب در روزهای باقی مانده به کنکور توضیحاتی ارائه داد.
توصیه‌های طب سنتی برای کاهش استرس و افزایش تمرکز  کنکوری‌ها

به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مژگان تن ساز - متخصص طب سنتی، مهمترین اقدام در روزهای باقی مانده به کنکور را اصلاح سبک زندگی اعلام کرد و گفت: به موقع خوابیدن موجب کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی و افزایش تمرکز می‌شود. همچنین اگر تحرک کافی ندارید، حتما سعی کنید روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فعالیت آرام، نرمش یا پیاده روی با سرعت کم داشته باشید؛ چراکه تحرک، تمرکز و جریان خون مغزی را افزایش می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه، خطاب به افرادی که از یبوست رنج می‌برند و وضعیت گوارشی چندان مناسبی ندارند، افزود: حتما باید در این هفته اقدامی برای بهبود و کنترل این مشکل انجام دهید؛ یکی از راه‌های سریع و در دسترس، مصرف روزی ۶ عدد انجیر تازه، ۲ عدد قبل از هر وعده غذایی است.

وی در خصوص افراد لاغر اندام با پوستی تیره و موهای خشک که با مشکل یبوست دست و پنجه نرم می کنند، بیان کرد: این افراد می‌توانند یک تا ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر را بعد از شستشو در آب جوش بریزند و بعد با کمی عسل شیرین و میل کنند. مصرف این نوشیدنی صبحها به صورت ناشتا یبوست را برطرف می‌کند.

تن ساز تصریح کرد: داوطلبان امسال به علت شیوع بیماری کرونا (COVID-۱۹) باید ۳ تا ۴ ساعت در زمان آزمون با ماسک تنفس کنند، بنابراین یکی از مهمترین نکات انجام تمرینات تنفسی در این روزهاست. بهتر است این هفته حتما تنفس‌های عمیق را تمرین کنید، حداقل روزی ۳ تا ۵ بار و هر بار ۴ تا ۵ نفس عمیق بکشید و سعی کنید اکسیژن را تا انتهای ریه‌ها فرو ببرید. این تمرین کمک می کند استرس کاهش و اکسیژن رسانی افزایش یابد.

متخصص طب سنتی بر لزوم پرهیز از مصرف غذاهای حجیم و آماده، همچون سوسیس، کالباس، پیتزا، الویه، سس مایونز و نوشابه تاکید کرد و گفت: سعی کنید در این هفته از غذاهایی استفاده کنید که خون رسانی را بهبود بخشد و به تقویت قلب، مغز و ریه کمک کند.

وی در ادامه برخی توصیه‌های تغذیه‌ای را در این رابطه برشمرد:

  • بهترین ماده غذایی در وعده صبحانه، زرده تخم مرغ عسلی است، بهتر است از سفیده آن استفاده نکنید. زرده تخم مرغ خون رسانی را افزایش می‌دهد.
  • مصرف مربای سیب و به ، علاوه بر تقویت قلب و مغز و کبد، به بهبود وضعیت گوارش هم کمک می‌کند. 
  • افراد لاغر می‌توانند مربا را با خامه یا کره مصرف کنند، اما اگر فردی اضافه وزن دارد بهتر است آن را گلاب شور کرده و فقط جرم مربا را با نان سنگک استفاده کند.
  • مصرف حریر بادام در وعده صبحانه یا میان وعده، منجر به افزایش حافظه، تمرکز، خون‌رسانی و تقویت مغز خواهد شد، حریر بادام از آرد برنج، پودر بادام و گلاب و آب تهیه می‌شود و کسانی که مشکل گوارشی ندارند می‌توانند شیر هم به آن اضافه کنند. 
  • شیر بادام هم به عنوان میان وعده عصرانه بسیار مقوی است. پوست قهوه‌ای ۱۰ تا ۲۰ دانه بادام را جدا کنید در یک لیوان آب با کمی عسل، گلاب و زعفران مخلوط و میل کنید. این نوشیدنی نشاط شما را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند دیرتر خسته شوید.
  • فالوده سیب هم میان وعده مناسبی است که از مخلوط ۲ عدد سیب رنده شده با کمی زعفران، عسل، عرق بیدمشک و کمی گلاب تهیه می‌شود.

وعده‌های اصلی ناهار و شام

  • در این وعده‌ها از غذاهای دیر هضم استفاده نکنید، چراکه خوابتان دچار اختلال می‌شود.
  • اگر برنج می‌خورید بهتر است در این روزها حجم آن را کم و سعی کنید به صورت آبکش و با افزودنی مثل شوید، زیره و زعفران همراه باشد.
  • کمی گوشت، مرغ یا بلدرچین آب پز یا کبابی نیز برای وعده های اصلی گزینه‌های مناسبی هستند چراکه هضم راحت‌تری دارند و مصرف آنها موجب می‌شود هوشیاری بهتری داشته باشید.
  • پرهیز از مصرف ترشی، چراکه مصرف ترشی ضعف سیستم عصبی را به همراه دارد و ممکن است منجر به فراموشی برخی مطالب شود.
  •  بهتر است سالاد و دسرهای شیرین همراه با غذا مصرف نشود. همچنین اگر تمایل به صرف شیرینی احساس شد، بهتر است شیرینی‌های طبیعی در حد تعادل استفاده شود.
  • زیتون و سبزی خوردن بهترین انتخاب برای مصرف در کنار وعده اصلی محسوب می‌شوند.
  • پرهیز  از درهم خوری

پیشنهاداتی برای کاهش استرس

  • یکی از بهترین اقدامات برای کاهش استرس بوییدن سیب، به، گلاب، گل مریم، گل یاس، بهار نارنج و بیدمشک است. سعی کنید یک عدد سیب کنار تختتان قرار دهید.
  • مخلوط آب و گلاب تهیه و به صورتتان اسپری کنید و روی بالشتتان کمی گلاب یا روغن گل سرخ بریزید.
  • مصرف دمنوش به و سیب با کمی زعفران و دمنوش بادرنجبویه نیز در این روزها توصیه می‌شود. البته افرادی که مزاج گرم و اندام لاغری دارند بهتر است در مصرف زعفران افراط نکنند، چراکه ممکن است منجر به تپش قلب شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه در خاتمه با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی با طبع گرم همچون زنجبیل ممکن است باعث بیقراری  و اضطراب شود، بیان کرد: نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه کنکور است، چراکه علاوه بر تامین آب مورد نیاز بدن، منجر به کاهش اضطراب می‌شود.

انتهای پیام


نظر شما :