گسترش همکاری صنعتی و پزشکی علوم پزشکی شهیدبهشتی با پارس خودرو
به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در آیین امضای تفاهم نامه همکاری این دانشگاه با شرکت صنعتی پارس خودرو که ۳۰ شهریورماه برگزار شد، اظهار امیدواری کرد که با تلاش و همگرایی دومجموعه شاهد پیشرفتهای مهم در ایجاد فرآیندهای کاربردی بین حوزه صنعت و علوم پزشکی کشور باشیم.
وی با اشاره به انگیزه بالا و روحیه ارتقای خدمت بین دو مجموعه دانشگاه و گروه صنعتی پارس خودرو، چشم انداز عملیاتی شدن پروژههای مشترک را کاملا روشن دانست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که امضای تفاهم نامه با گروه صنعتی پارس خودرو نقطه آغازین پارادایم همکاری با گروههای صنعتی تلقی میشود، شروع این تعاملات را همزمان با هفته دفاع مقدس نشان از اعتماد و خوداتکایی کشور در حوزه صنعت و پزشکی عنوان کرد.
دکتر زالی با تاکید بر این که عصاره هشت سال دفاع مقدس اتکا به منابع درون زاست، افزود: دستاورد تاریخی دفاع مقدس، اتکا و اعتماد به جوانان این مرز و بوم است که نتیجه این اعتماد در پیشرفت های امروز علمی کشور متبلور شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ترجمان دفاع مقدس را خودکفایی و خودباوری ملی ذکر کرد و گفت: امضای این تفاهم نامه در راستای رسالت های دفاع مقدس است.
وی با اشاره به این که انعکاس رخدادهای درخشان ملی به افزایش نشاط ملی کمک خواهد کرد، یادآور شد: فرزندان برومند این مرزو بوم همواره در تلاشند تا حلاوت خودکفایی را به کام مردم بچشانند.
دکتر زالی تحقق وظیفه خطیر مسئولیت پذیری اجتماعی ازسوی شرکتهای خودروسازی را شایسته تقدیر دانست و تاکید کرد: در روزهای ابتدایی شیوع کرونا شرکتهای خودروسازی باهدف کمک به مردم و تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده و ایفای وظایف انسان دوستانه از هیچ تلاشی دریغ نکردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بخش دیگری از این مراسم با بیان این که امروزه در عرصه کرونا زبدهترین و کارآمدترین تولیدکنندگان دستگاههای تهویه مصنوعی و ونتیلاتورها شرکت های خودروسازی هستند، اظهار کرد: این مهم نشان از بضاعت علمی، انعطاف پذیری و چابکی بخش خودروسازی دارد.
دکتر زالی ورود گروه صنعتی پارس خودرو به عرصه پزشکی را گامی بلند و اقدامی شجاعانه از سوی این گروه صنعتی دانست و افزود: ورود به عرصه پزشکی اقدامی مهم و اثرگذار است؛ چرا که علم پزشکی با جان انسانها سرو کار دارد و به لحاظ تجهیزات و دانش فنی باید استانداردها در بالاترین سطح رعایت شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی حرکت دانشگاههای کشور به سمت نسل سومی شدن، تولید محصول و خلق ثروت را امری اجنتناب ناپذیر توصیف کرد وگفت: باید بحث فناوری با آهنگ سریعتری در حرکت باشد.
وی با بیان این که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی رتبه اول فناوری را در بین دانشگاههای علوم پزشکی از آن خود کرده، به شتاب و دستاوردهای ارزنده این دانشگاه اشاره کرد و ضروت ارتباط بیشتر و موثرتر فناوری با صنعت را مورد تاکید قرار داد.
دکتر زالی شکل گیری کمیته R&D مشترک را یکی از مهمترین اهداف مشترک این تفاهم نامه دانست و افزود: با ایجاد این کمیته ایده ها و خلاقیت ها شکل گرفته و سریع تر به محصول نهایی نزدیک خواهد شد.
ایجاد مراکز رشد مشترک بین گروه صنعتی پارس خودرو و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی دیگر از مواردی بود که رییس دانشگاه بر اهمیت آن تاکید کرد و گفت: با توجه به پتانسیل ها و زیرساخت های دانشگاه، ارتباط با گروه های صنعتی می تواند همانند کاتالیزوری بزرگ عمل کند.
وی در ادامه ایجاد همکاریهای مشترک صنعت و آموزش را یکی دیگر از مزیتهای انعقاد این تفاهم نامه ذکر کرد و توضیح داد: با توجه به این که بالاترین میزان بازدیدها و نظارت بر نحوه فعالیتهای بهداشتی و حرفهای کاخانجات و کارگاههای صنعتی مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است؛ بنابراین دانشگاه میتواند در راستای آموزش سلامت کارکنان، سالم سازی و استاندارسازی محیط کار همکاریهای موثری با گروههای صنعتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه همچنین تنها دانشکده HSE کشور در این دانشگاه وجود دارد که این مساله نیز پتانسیلی برای آموزش در حوزه ایمنی و سلامت است، عنوان کرد: گروه ارگونومی دانشگاه نیز می تواند با بخش خوروسازی کار مشترک در زمینه ارائه ایده های نوین داشته باشد.
دکتر زالی در پایان با اشاره به تمایل بالای دانشگاه برای ایجاد دانشکده "ترافیک مدیسین"، عنوان کرد: در شرایط موجود امکان تحقق دانشکده وجود ندارد، ولی ما آمادگی برگزاری دوره MPH یکساله "ترافیک مدیسین" با همکاری مشترک شرکتهای خودروسازی را داریم.
مدیرعامل پارس خودرو:
ضرورت ارتباط موثر دانش پزشکی با صنعت
در بخش دیگری از این مراسم مصطفی مدبر- مدیرعامل پارس خودرو- نیز اظهار امیدواری کرد که انعقاد این تفاهم نامه در عرصه تولید و خدمت رسانی شتاب بیشتری ایجاد کند.
وی هم افزایی بیشتر ارکان کشور را با حوزه صنعت خواستار شد و گفت: تعامل بیشتر سایر مجموعههای کشور در شرایط تحریمهای ظالمانه میتواند راه حل موثری برای پیشرفت این حوزه باشد.
مدیرعامل پارس خودرو ارتباط موثر دانش پزشکی با صنعت را ضروری ذکر کرد و توضیح داد: ارتباط صنعت با دانش پزشکی می تواند منجر به تقویت هر دوحوزه شده و در نهایت درراستای پاسخگویی اجتماعی خدمت رسانی بهینه تر به مردم تاثیرگذار باشد.
دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به اهمیت تبدیل شدن دانشگاه به دانشگاهی فناور اظهار کرد: هدف اصلی دانشگاهها رفع نیازهای جامعه و پاسخگویی اجتماعی است؛ بنابراین برای تامین این مهم، همگرایی و ارتباط با سایر حوزههای دانشی ضرورت دارد.
وی از پتانسیل بالای مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه خبر داد و ارتقای توان مهندسی این مرکز را در گرو ارتباط بیشتر با گروههای صنعتی یادآور شد.
انجام پروژه های کاربردی، همکاری با فناوران، اجرای طرح های تحقیقاتی، طراحی تجهیزات پزشکی مورد نیاز، توجه بیش از پیش به آموزش و فناوری و تامین ایمنی کارکنان در محیط کار از جمله اهداف این پروژه بود که دکتر زرقی بر ضرورت توجه به آنها تاکید کرد.
انتهای پیام
نظر شما :