بازدید معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی از توانمندی های واحد علوم پزشکی شهید بهشتی
دکتر مهدی باصولی باهمراهی دکتر علیرضا بهرامی رئیس جهادداشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی از فعالیت ها و دستاوردهای علمی این واحد بازدید به عمل آوردند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مهدی باصولی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی، دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید مدیرکل دفتر تخصصی علوم پزشکی، احمد عبدی پور مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه آموزش، لطفی کیا مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت راهبردی جهاد دانشگاهی با همراهی فرج حسینیان معاون پژوهشی این واحد، امیر طهرانچی معاون پشتیبانی این واحد و دکتر سالار ارزیده معاون آموزشی به بازدیداز بخش های مختلف و توضیح در خصوص فعالیت های واحد پرداختند.
نیروی انسانی بهعنوان سرمایه واحدها
دکتر علیرضا بهرامی رئیس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیتها و روند روبه توسعه این واحد اظهار کرد:نیروی انسانی سرمایه هر واحد است تمامی فعالیتهای انجامشده در این واحد نتیجه زحمات 60 نفره اعضای واحد می باشد و ما تمامی اینها را مدیون تکتک افرادی هستیم که از قبل در اینجا بودند و فعالیت کردند.
دکتر علیرضا بهرامی بابیان اینکه رئیس بودن به معنای داشتن قدرت فکر بهتر نیست گفت : یک رئیس می تواندمجری خوبی باشد و با کمک و همکاری نیروهای متفکر و برنامهریزی میتواند کار را جلو ببرد همکاران به دلیل حضور در خط مقدم بهتر مسئله را میبینند و میتوانند راهکار ارائه کنند.
وی با اشاره به اینکه تمرکز بر کمبودها کمکی به حل مسئله نمیکند تصریح کرد: تمرکز بر کمبودها نمیتواند کمکی به حل مسئله کند و کارتیمی همیشه کمبودهایی دارد اگر میخواهید کار تربیتی خوبی انجام دهید 80 درصد تشویق 20درصد ندیدن نواقص و ایرادات است.
ضرورت توسعه و آموزش Health MBA برای مدیران واحدها
دکتر مهدی باصولی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی بابیان اینکه در اولین بازدید از واحدهای جهاددانشگاهی در تهران جهت بررسی دستاوردهای علمی در واحد علوم پزشکی شهید بهشتی حضور پیداکرده است گفت: یکی از دست آوردهای مهم این واحد را برگزاری 9 دوره Health MBA است و با توجه به اینکه مجموعه جهاددانشگاهی دارای مراکز درمانی متعددی است، ضرورت توسعه و آموزش این دوره برای مدیران واحدها و مراکز خدمات تخصصی لازم میباشد.
دکتر مهدی باصولی با اشاره به روند هرم جمعیتی کشور به سمت سالمندی اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و محدودیتهای ایجادشده، ضرورت توسعه خدمات درمانی در حوزه سالمندان اقدامی استراتژیک، مهم است و این انسجام فعالیتها در بحث آموزش و خدمات تخصصی این واحد هول محور سالمندی قابلتوجه است.
وی با اشاره به تأثیر کرونا بر اقتصادو کسبوکار تصریح کرد: کرونا بهشدت بر اقتصاد کسبوکار و اقتصاد تاثیرداشته متأسفانه بسیاری از واحدهای جهاددانشگاهی تحت تأثیر کرونا حتی نتوانستند به50 درصد درآمد سال گذشته در 6 ماه اول سال برسند این در حالی است که درآمد ترم تابستان و بهار را از دست دادیم بخصوص در واحد های شهرستانی عمدتاً به علت متکی بودند بر مباحث آموزشی نتوانستند خودشان را با این شرایط وقف دهند .
دکتر باصولی افزود: واحدهایی مانند علوم پزشکی شهید بهشتی هستند که محصول و ایده دارند که میشود این ایده را به سایر واحدهای جهاددانشگاهی بخصوص واحدهای شهرستان گسترش دهیم و تمام مواردی که امکان اجرا دارد ازجمله بحثهای آموزشی خدمات تخصصی و .. برای تدوین مدل و مشارکت با واحد علوم پزشکی شهیدبهشتی اعلام آمادگی میکنیم.
وی قرار گرفتن این واحد در فضای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را فرصتی جهت ارتباط و تعامل سازنده با اعضا هیات علمی و دانشجوهای نخبه آن دانشگاه بهخصوص در حوزه HSE بیان کرد و گفت: در جهت تقویت این دپارتمان HSE و توسعه آن جهت ارائه خدمات بیشتر به واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در سراسر کشور اقدام شود.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی بابیان اینکه هدف ارزیابی این نیست که بازرسی کنیم گفت: ارزیابی این نیست که بازرسی کنیم و ایراد بگیریم واقعیت این است که هدف ارزیابی و رسیدن به یک شناخت از خودمان، مجموعه جهاد و در مرحله بعد بحث کمک به واحد است.
وی با اشاره به بحث همکاری با بخش خصوصی گفت: در بحث همکاری با بخش خصوصی باید مدلی ارائه شود که بتوانیم همکاری در قالب مدلهای شفاف و سالم داشته باشیم و تاز مانی که این کار انجامنشده واحدها باید از ساختار تبعیت کنند.
در ادامه دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید مدیرکل دفتر تخصصی علوم پزشکی با اشاره به تولد پژوهشگاه ابنسینا در این واحد گفت: یکی از تولدهای در این واحد پژوهشگاه ابنسینا بوده که متأسفانه منتقل شد این اتفاق در واحد علوم پزشکی تهران با انتقال پژوهشکده علوم بهداشتی، پژوهشکده سرطان پستان بوده است.
دکتر جاوید بابیان اینکه شاید واحد شهید بهشتی را بهعنوان قطب سالمندی میشناسیم اظهار کرد: انتظار داریم این قطب سالمندی واقعاً یکقطب باشد در حال حاضر با توجه به تلاشهای همکاران از سال 97 بخصوص در سال 98 در حوزه سالمندی و سلامت روان جوانهها و پیشرفت را میبینیم و انشاءالله در سالهای آینده بتوانیم برندینگ سالمندی را در شهید بهشتی جلو ببریم.
وی بابیان اینکه کیفیت کار ما سرمایه اجتماعی ما است تصریح کرد: سرمایه اجتماعی جهاد دانشگاهی با مؤلفههای بخش خصوصی تفاوت دارد کیفیت کار ما سرمایه اجتماعی ما است جهاددانشگاهی در حوزه ناباروری در دو مرکز ابنسینا و رویان 50درصد سیکل درمان ناباروری کل کشور را اجرا میکنند ما حدود 110 مرکز ناباروری در کل کشور داریم و تمام اینها به دلیل اعتماد به کیفیت است در این بخشها با مؤلفههای تبلیغاتی و بازاریابی که در بخش خصوصی رایج است پیش نرفتیم .
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم که در واحد علوم پزشکی شهید بهشتی همین روند که در سلامت روان و سالمندی شروعشده از قدیم وبه سرعت پیش میرود جلو بروید انشاءالله واحد شهید بهشتی همانطور که است بتواند بهعنوان برند ما در علوم پزشکی باشد.
در ادامه احمد عبدی پور مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه آموزش با اشاره به برند آموزشی Health MBA گفت: دوره Health MBA دوره خوبی است و برند خوبی برای جهاد ایجاد کرده و از برگزاری این دوره آموزشی بسیار خوشحال هستم .
احمد عبدی پور با اشاره به درآمد 140میلیارد تومانی حوزه آموزش اظهار کرد: درآمد آموزش کوتاهمدت کل کشور حدود 140میلیارد تومان بوده که رقم 6 میلیارد برای علوم پزشکی شهید بهشتی رقم مناسبی است.
وی افزود: در مرکز آزمون جهاددانشگاهی سال گذشته حدود 17 میلیارد تومان درآمد داشتیم که این 17 میلیارد تومان تزریق میشود به واحدها درآمد آموزش جهت پشتیبانی بخشها در واحدها است به این دلیل که جهاددانشگاهی را بانام پژوهش و فرهنگی در سطح مملکت میشناسند.
لطفی کیا مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت راهبردی جهاد دانشگاهی با تشکر از زحمات رؤسای پیشین و دکتر علیرضا بهرامی گفت: در جهاددانشگاهی تعدادی واحد داریم توسعهیافته تعدادی در حال توسعه و تعدادی در فکر توسعه که واحد علوم پزشکی شهیدبهشتی در دهه 70توسعه یافته بوده اوایل دهه 80رویشی به نام پژوهشکده ابن سینا که الان تبدیل به پژوهشگاه شده از این واحد داشتم .
وی با اشاره به پتانسیل خوب این واحد در بحث HSE خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تنها دانشکده HSE در خاورمیانه در شهید بهشتی است و شما هم متولی ارتباط با این دانشکده هستید این انتظار میرود که بتوانم در توسعه همکاری با واحدهای بزرگ جهاددانشگاهی که در استانهای صنعتی فعالیت میکنند بخصوص استان خوزستان، استان مرکزی و خراسان رضوی داشته باشیم ما در دفتر مرکزی برای استفاده از این خدمات به واحدهای خودمان مراجعه میکنیم .
وی ادامه داد:در سیاست گزاری حوزه بهداشت، سلامت و درمان با توجه به پتانسیل این واحد و دانشگاه که میتوانید انجام دهید بخصوص در حوزه کسبوکارهای دوران کرونا و پس از کرونا با ارائه به دفتر مرکزی موقعیتی برای جهاد دانشگاهی پیشآمده که انشاءالله بتوانیم از این استفاده کنیم .
خانم کاشانی موحد مدیر برنامهریزی و توسعه پژوهش با اشاره به ساختار واحد پژوهشی گفت: در حال حاضر معاونت پژوهشی درزمینهی سالمندی و سلامت روان در حال فعالیت میباشد ساختارهای تشکیلشده در حوزه سالمندی گروه پژوهشی سلامت سالمندی و مرکز پایش سلامت سالمندان و در حوزه سلامت روان گروه پژوهشی سلامت روان و مرکز مشاوره روانشناختی سلامت روان است.
کاشانی با اشاره به طرحهای پژوهشی انجامشده در واحد این اظهار کرد: از طرحهای پژوهشی خاتمه یافته و در دست اجرا که با همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجامشده میتوان به دبیرخانه شواری ملی سالمندی، اندیشکده کودک و نوجوان، پژوهشکده معتمد و سازمان بهزیستی اشاره کرد.
وی بابیان اینکه طی دو سال 6 مقاله در حوزه سالمندی و سلامت روان منتشرشده گفت: مقالات بررسی رابطه فعالیت بدنی منظم باهوش معنوی و بهزیستی روانشناختی در سالمندان شهر تهران، سلامت معنوی در سالمندان ایرانی: مرور نظاممند، ویژگیهای جمعیتشناسی و شایعترین شکایات در تماسگیرندگان با سامانه مشاوره اضطراب و استرس تلفنی جهاد دانشگاهی به همت همکاران در معاونت پژوهشی منتشرشده است.
وی با اشاره برگزاری 5 همایش تخصصی در حوزه سلامت سالمندی ادامه داد: از سال 97 صورت تخصصی در حوزه سلامت سالمندی همایشهای تخصصی ازجمله همایش ملی درمانهای نوین سردرد با نگاه ویژه به سالمندان، نشست تخصصی سلامت سالمندی: چالشها و راهکارها ، نشست تخصصی سقوط در سالمندان: پیامدها و راهکارها با همکاری شهرداری تهران، نشست تخصصی ورزش سلامت و سالمندی با همکاری وزارت ورزش و جوانان، نشست تخصصی معیشت سالمندان در زمان شیوع کرونا با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس با حضور متخصصین این حوزه برگزارشده است.
وی با اشاره به برگزاری همایش تخصصی در حوزه سلامت روان گفت از دیگر همایشهای تخصصی در معاونت پژوهشی همایشهای تخصصی حوزه سلامت روان است که از سال 98 آغازشده میتوان به، نشست تخصصی سلامت جنسی: نگاهی به تعیینکنندهها و مشکلات میل جنسی، نشست تخصصی روانشناسی خواب و رؤیا و نشست تخصصی درمان اختلالات خواب اشاره کرد.
کاشانی موحد در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ملی سالمندی ایران: چالشها وراه کارها بهصورت آنلاین در بهمنماه 99 اظهار کرد: جهت برگزاری این همایش شورای سیاستگذاری و دبیرخانه همایش تشکیلشده در حال تکمیل کمیته علمی و اجرایی هستیم.
مدیر برنامهریزی و توسعه پژوهش بابیان اینکه از دیگر فعالیتهای این معاونت برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی در حوزه سلامت روان و سالمندی است ادامه داد: ازجمله کارگاههای آموزشی تخصصی برگزارشده میتوان به تربیت مربی مهارتهای زندگی، بازیدرمانی، نوروفیدبک، مشاوره پیش از ازدواج، ذهن آگاهی، اصول کاربرد تحریک مغناطیسی فرا جمجمهای مغز در درمان، مراقبت جنسی کودک ویژه بزرگسالان، داروشناسی (ویژه روانشناسان)، مقالهنویسی به زبان فارسی، اصول نگارش پروپوزال و... اشاره کرد.
کاشانی موحد با اشاره به کتابهای چاپشده و در دست انتشار در این واحد تصریح کرد: کتابهای درمان سیستمیک اختلالات جنسی، نگاهی نو به ورزش همگانی، درسنامه طب سنتی اطفال و کلیات رایحهدرمانی (آروماتراپی) منتشرشده و کتابهای طراحی تمرینات ورزشی ویژه سالمندان، فرزندتان مضطرب است؟( روش گامبهگام برای رهایی از ترس و اضطراب کودکی) در دست انتشار است.
وی با اشاره کد خدماتی چهاررقمی خدمات مشاوره سلامت خاطرنشان کرد: توسط معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی مجوزهای مجله علمی تازههای سلامت سالمندی و مجله تازههای سلامت روان از وزارت ارشاد و کد خدماتی چهاررقمی خدمات مشاوره سلامت (1479) دریافت شده است.
کاشانی موحد با اشاره به افزایش درآمد این حوزه از سال98 گفت: درآمد حوزه پژوهشی با توجه به رویکرد جدید این معاونت و تأکید بر نگاه درآمدزایی به حوزه پژوهشی در سالهای 99و98 نسب به سال 97 رشد چشمگیری داشته است .
وی بابیان اینکه در حال برنامه ریزی برای ایجاد ساختار جدید در حوزه پژوهشی هستیم ادامه داد: ایجاد ساختار مرکز خدمات تخصصی انفورماتیک سلامت (با تمرکز برداده کاوی در حوزه سلامت سالمندی و سلامت روان) در دستور کار این معاونت برای سالهای آتی میباشد.
خانم کاشانی موحد در پایان با اشاره به ایجاد پژوهشکده سالمندی تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف این معاونت در برنامه توسعهای واحد ایجاد پژوهشکده سالمندی است.
ورود به عرصه بینالملل در حوزه آموزشی
مهدیه شوشتری مدیر آموزش جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهداف معاونت آموزشی در سال 1399گفت: از مجموعه اهداف این معاونت میتوان به برگزاری دوره و کارگاه های آموزشی به صورت بستر های مجازی و ورود به عرصه بینالملل اشاره کردکه به لطف خدا و تلاش همکارانم در این حوزه بسته های آموزش مجازی درحال برنامه ریزی و اجرا می باشد.
شوشتری با اشاره به رشد چشمگیر درآمد حوزه آموزش و ارائه گزارش عملکرد5 ساله اظهارکرد: در سال 1398 این مجموعه به 4هزار 281 فراگیر در حوزه آموزش خدمات ارائه کرد و موفق به کسب درآمد 5میلیارد940 میلیون تومانی شد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط به وجود آمده از زمان شیوع کرونا در حوزه آموزش جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی سعی کردیم محدودیتها را به فرصت تبدیل کنیم و با ارائه خدمات متفاوت به صورت حضوری و مجازی در 6 ما اول سال توانستیم به هزار و 753 فراگیر خدمات آموزش ارائه داده و درآمد 4 میلیارد 262 میلیون تومانی داشته باشیم.
راهاندازی دبیرخانه نکوداشت مقام استاد
خانم بیات مدیر فرهنگی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی از سال 99و98 گفت: ازجمله فعالیتهای فرهنگی میتوان به مشارکت 496 نفری دانشجویان در برنامه گردشگری و برگزاری اردوهای ایران مرز پرگهر، سلسله کارگاههای ادبی،پنجمین دوره سمینارهای آموزشی مهارتهای زندگی، کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم، هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران و سلسله کارگاههای تخصصی ادبی، راهاندازی باشگاه دانشجویان ایسنا اشاره کرد.
وی افزود: از دیگر برنامهها میتوان به سلسله کارگاههای مهارتی، فرهنگی و هنری ازجمله اصول و فنون مذاکره،نقاشی روی شیشه، نقاشی گلهای آبرنگی، خوشنویسی، گویندگی و فن بیان، مصاحبه و خبرنویسی، تقویت مهارتهای بالینی، زبان انگلیسی مجازی نام برد.
بیات ادامه داد: از دیگر فعالیتهای فرهنگی برگزاری مسابقات مناسبی ازجمله عکاسی نوروز و ایده پردازی نکوداشت مقام استاد، جشنهای مناسبتی نشست، دبیران کانونهای سازمان دانشجویان در ماه مبارک رمضان،نشست بررسی چالشهای فرهنگی دانشجویان به مناسبت 16 آذر روز دانشجو، تجلیل از استاد پیشکسوت جمال میر صادقی پدر داستان کوتاه ایران، تولید محتوای ادبیات فارسی ویژه دانشجویان سراسر کشور بوده است.
بیات با اشاره به حضور همکاران جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در محل ثبتنام دانشجویان ورودی مهر و بهمن گفت: همزمان با ثبتنام دانشجویان ورودی جدید همکاران ما در غرفه فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به معرفی خدمات و فعالیتهای جهاددانشگاهی پرداختند و حدود 500عضو جدید ثبتنام کردند.
وی با اشاره انعقاد تفاهمنامه با انجمن سینمای جوان ایران و توزیع بلیط های سینمایی ویژه دانشجویان اظهار کرد: در این حوزه ما اکران خصوصی فیلم منتخب جشنواره فجر شبی که ماه کامل شد را در سالن 700 نفره دانشکده داروسازی و توزیع 187 بلیط تئاتر موزیکال «مری پاپینز» ویژه دانشجویان و جهادگران و توزیع 400 قطعه بلیط سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ویژه دانشجویان و جهادگران را داشتیم.
وی بابیان اینکه سال 98 دبیرخانه نکوداشت مقام استاد راهاندازی شد تصریح کرد: درحال حاضر تعداد 26 جلسه با اساتید پیشکسوت ازجمله دکتر کلانتر هرمز، دکتر فاضل، دکتر عزیزی، دکتر اقبال، دکتر سیم بر و... برگزارشده و سایت https://jdsbm.ac.ir/nekoodasht/ جهت مشارکت دانشجویان علاقهمند به همکاری در برگزاری این برنامه راهاندازی شده است.
تحقق شعار دانشگاه به روایت ایسنا
گلاره کاویان اصفهانی مسئول دفتر ایسنا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیتهای انجامشده در این واحد باهدف معرفی کلیه ظرفیتها و پتانسیل دانشگاه انتقال دانش به سطح جامعه گفت: از فعالیتها انجامشده میتوان به برقراری ارتباط با ستاد و هیات رئیسه دانشگاه، برقراری لینک با 12 دانشکده، 5 پژوهشکده، 70 مرکز تحقیقاتی، انجمنهای علمی و صنفی دانشجویی و تشکلهای فرهنگی دانشجویان، بیمارستانها و سایر ارکان دانشگاه ، معرفی پژوهشهای کاربردی دانشگاه، تولید اخبار مناسبتی نام برد:
کاویان اصفهانی افزود: جهت الگوسازی برای نسل جدید دانشجو به معرفی اساتید پیشکسوت دانشگاه در قالب گفتوگوهای تفصیلی و تصویری و برگزاری میزگردهای تخصصی حوزه سلامت با حضور اساتید برجسته و مسئولان پرداختهشده.
وی ادامه داد: پوشش کامل اخبار جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای موجود پژوهشی، آموزشی و فرهنگی و معرفی پتانسیلهای همکاری مشترک جهاد دانشگاهی و دانشگاه از دل مصاحبهها از دیگر فعالیتهای دفتر ایسنا است.
مسئول دفتر ایسنا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری کارگاههای خبرنویسی و عکاسی خبر برای دانشجویان علاقهمند اظهار کرد: با برگزاری کارگاه خبرنویسی و عکاسی و آموزش دانشجویان به جذب دانشجو خبرنگار بهعنوان همکار ایسنا باهدف پرورش ابعاد فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی پرداختهشده و در حال حاضر 50 عضو و 3دانشجو همکار در این واحد در حال فعالت هستند.
وی با اشاره به عملکرد این واحد از زمان شیوع کرونا با توجه بهقرار گرفتن در ستاد فرماندهی کرونا در تهران گفت: از زمان شیوع کرونا با توجه به حضور در ستاد فرماندهی کرونا فعالیتهایی ازجمله پوشش کلیه اخبار ستاد فرماندهی کرونا در تهران، به تصویر کشیدن خدمات کادر درمان و سایر ارکان دانشگاه در طول دوران کرونا ، گزارشهای تصویری و مکتوب از بیمارستانهای مسیح دانشوری و شهدای تجریش، گفتگوی تفصیلی با اساتید فعال و درگیر در کارزار کرونا، شناسایی نیاز جامعه در دوران کرونا با توجه به مأموریت واحد انجامشده است.
وی ادامه داد از دیگر فعالت ها میتوان به گفتوگو با اساتید دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حوزه روانشناسی، روانپزشکی، جامعهشناسی و اقتصاد سلامت باهدف ارائه آگاهی به جامعه و ارائه راهکار به مسئولان و اقدام در جهت تهیه کتابچه الکترونیک با جمعآوری گفتوگوهای انجامشده در حوزه کرونا به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و معرفی به ستادها و ارگانهای تصمیم گیر ازجمله وزارت بهداشت، مجلس و ....(منبع تغذیه و فکری) اشاره کرد.
کاویان اصفهانی با اشاره به برنامهها و اولویتهای این واحد در آینده تصریح کرد: در حال حاضر از برنامههای این حوزه میتوان تبدیلشدن به قطب اخبار حوزه سالمندی و سلامت روان با توجه به مأموریتهای واحد و همچنین نیاز جامعه با توجه به حرکت به سمت جمعیت سالمندی، ایجاد حساسیتزایی در سطح جامعه با تولید محتوای خبری و میزگردهای تخصصی (ایجاد پایگاه اطلاعاتی اخبار سالمندی با توجه به پراکندگی ارگانهای و سازمانهای مسئول این حوزه و نبود پایگاه خبری واحد و یکپارچه) از برنامههای نام برد.
وی افزود: اقدام در جهت تدوین دوره "ژورنالیسم سلامت " با توجه به حساسیت تولید خبر در حوزه سلامت و پزشکی و بهکارگیری ابزار جدید تولید محتوا همچون موشن گرافی اینفوگرافی تولید کلیپهای کوتاه و ....ایجاد زیرمجموعههای تخصصیتر با توجه به تغییر مأموریت دانشگاهها به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارم و اولویت آموزشهای مجازی از دیگر برنامههای در دست اجرا است.
استقرار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت (HSE) در سازمان جهاد دانشگاهی کشور
دکتر داوود پیرانی مدیر مرکز HSE جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه HSE پل ارتباطی دانشگاه و صنعت است: در مرکز HSE جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیتهایی ازجمله ارتباط با اساتید تراز اول کشور و دپارتمان علمی HSE دانشکده بهداشت و ایمنی، نوشتن کتابچه دورههای آموزشی واحد در حوزه بهداشت حرفهای ،بهداشت محیط ،ایمنی و مدیریت بحران و بومیسازی نرمافزارهای شبیهسازی حوادث و خطاهای انسانی انجامشده است.
دکتر داوود پیرانی ادامه داد: راهاندازی بخش طراحی تهویه صنعتی در مرکز HSE جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با مهندس متین استاد هیئتعلمی دانشگاه،پدر علم تهویه صنعتی ایران و انتشار کتاب طراحی تهویه صنعتی از دیگر فعالیتهای واحد HSE است.
مدیر مرکز HSE جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ارائه خدمات این واحد از زمان شیوع کرونا در کشور اظهار کرد: در حال حاضر با تولید مواد آنتی سپتیک ضدعفونیکننده دست و سطوح ، تولید شیلد محافظ صورت و تهیه بسته خانواده برای مقابله با کرونا سعی در ارائه خدمات به عموم مردم داشتم .
وی با اشاره به راهاندازی دورههای مجازی حوزه HSE اظهار کرد: دوره ایمنی پیمانکاری، دوره ایمنی مسئولین ایمنی ، دوره شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک و دوره ایمنی کارگری بهصورت حضوری و مجازی برگزارشده است.
پیرانی در پایان با اشاره به پروژ های در حال اجرا تصریح کرد:پروژه شناسایی مخاطرات و استقرار سیستم مدیریت ریسک در خوابگاههای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، استقرار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت (HSE) در سازمان جهاد دانشگاهی کشور و استقرار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت (HSE) در مراکز تحت پوشش بهزیستی کشور در دست اجرا است.
روندروبه رشد مالی در جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی
سعید طهماسبی مدیر امور مالی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به روند روبه رشد مالی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در سال 98 روند روبه رشد مالی بهصورت معنادار بوده است بهطوریکه در این سال درآمد 386 درصد افزایش داشته درحالیکه رشد هزینهها 263 بوده است.
طهماسبی با اشاره به خریداری ملک باهدف توسعه فعالیتهای جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سال 98ملکی در میرعماد خریداری شد که به دلیل مشکلاتی مالی فروخته و در پایان سال 98 ملک دیگری در خیابان جمالزاده جهت توسعه فعالت های این واحد خریداریشده .
راهاندازی کلینیکهای درمانی تخصصی
خانم دکتر اسماعیلی مدیر کلینیکهای جهادداشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه کمبود واحدهای درمانی درجهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به کمبود واحدهای درمانی درجهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ،کلینیکهای درمانی بر اساس زمینههای فعالیت واحدوفرصت های موجود و باهدف ارائهی خدمات درمانی مناسب و باکیفیت به خانوادهی بزرگ جهاد دانشگاهی و سایر مراجعین از نیمه دوم سال 98 وبه صورت مشارکتی در بیمارستان فوق تخصصی نور افشار راهاندازی شد.
دکتر اسماعیلی ادامه داد: از کلینیکهای تخصصی راهاندازی شده میتوان به کلینیک دندانپزشکی در مطب، دندانپزشکی در اتاق عمل، کلینیک سلامت خانواده روانشناسی زنان، کلینیک پوست و لیزر اشاره کرد.
وی بابیان اینکه امروزه با تغییر سبک زندگی افراد، بالا رفتن سن ازدواج و آموزش ناکافی و نادرست؛ تمام سنین فعال جنسی در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری های مقاربتی هستند اظهار کرد: تیم سلامت خانواده جهاد علوم پزشکی شهید بهشتی در نظر دارد با بهرهگیری از تیم تخصصی متشکل از متخصص زنان، اورولوژی، پوست و روانپزشک و کمک نیروهای پرستاری، مامایی و روانشناسی به آموزش صحیح، مشاوره، درمان و واکسیناسیون افراد در معرض خطر بپردازد.
وی افزود: در این راستا در گام اول بیماری زگیل تناسلی (HPV) موردتوجه میباشد. اگرچه مراجعین مبتلابه سایر مشکلات جنسی ازجمله سایر بیماریهای عفونی-مقاربتی، ناتوانیهای جنسی، اختلالات ساختاری و عملکردی جنسی، و بیماریهای شایع جسمی و روانپزشکی نیز بررسی و مدیریت خواهند شد.
راهاندازی زیرساخت LMS به زبان عربی و انگلیسی
- یوسفی مدیر واحد تبلیغات جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه در واحد تبلیغات سعی در انجام فعالیتها همسو با اهدف این واحد است گفت: از فعالیتهای تبلیغاتی میتوان به فعالیتهای مبتنی بر سایت (SEO)، پیامکی، تلگرامی، ریپورتاژی، بنری، گوگل ادز، پوش نوتیفیکیشن اشاره کرد.
ابراهیم یوسفی با اشاره زیرساخت آموزش مجازی ادامه داد: طراحی و توسعه زیرساخت وبینار (Skyroom, BigBlueButton)، طراحی و زیرساخت LMS در حال انجام است و راهاندازی زیرساخت LMS به زبان عربی و انگلیسی از برنامههای آتی این واحد است.
دلیری مدیر اقدامات انجامشده در حوزه ای تی گفت: از اقدامات انجامشده در این حوزه میتوان به ایجاد کاربری برای تمامی کارمندان در سرور AD و را اندازی Dhcp server ، تجمع سوئیچ میکروتیک و اعمال Role جهت تقسیم پهناهای باند موجود و... اشاره کرد.
دلیری با اشاره به برنامههای آتی این واحد تصریح کرد: از برنامههای آینده مجموعه آی تی نصب و راهاندازی میز خدمت، نصب و راهاندازی egne server جهت دورکاری و ارتقاء زیرساختهای موجود در passive شبکه است.
نظر شما :