معاون دانشگاه در تشریح جزییات جشنواره پژوهشی ابوریحان اعلام کرد

گذر از مرز ۴۰۰۰ مقاله/ راه‌اندازی "بیوبانک مرکزی" در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

۲۵ آذر ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۲ کد : ۲۵۷۶۰ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام خبر برگزاری بیست و یکمین جشنواره پژوهشی ابوریحان در دوم دی ماه، با بیان اینکه امسال جشنواره برای اولین بار به صورت مجازی برگزار می‌شود، از رونمایی چندین طرح پژوهشی و فناورانه در این مراسم خبر داد.
گذر از مرز ۴۰۰۰ مقاله/ راه‌اندازی "بیوبانک مرکزی" در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر افشین زرقی در گفت‌وگو با ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه جشنواره امسال در بخش بالینی و پایه؛ در سه سطح استاد، دانشیار و استادیار برگزار می‌شود، گفت: برای هر یک از این سطوح یک برگزیده منتخب از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ یک برگزیده ملی به عنوان پژوهشگر فعال در علوم سلامت و یک برگزیده بین‌المللی خواهیم داشت.

وی تفاوت جشنواره امسال با سال گذشته را در سه محور عنوان کرد و گفت: جنس جشنواره یعنی وبینار بودن، شعار جشنواره "غلبه بر کرونا در سایه پژوهش" و همچنین تقدیر از کتاب برتر، مقاله برتر،‌ کار برتر و فناور برتر علاوه بر برگزیدگان بخشی، برخی از تفاوت‌های جشنواره امسال است که اگر با محوریت کرونا باشد امتیاز بیش‌تری خواهد داشت، به عبارت دیگر تمرکز و تأکید جشنواره امسال بر پژوهش‌های کرونایی است.

زرقی با اشاره به رونمایی از دستاوردها و تحولات جدید معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در جشنواره امسال، تصریح کرد: برای اولین بار در تاریخ دانشگاه تولیدات علمی براساس اطلاعات پایگاه اسکوپوس از مرز 4000 مقاله گذشت، به عبارتی دانشگاه یک سال زودتر از برنامه به اهداف تعیین شده دست یافته است.

10 درصد پژوهش ها در ارتباط با کروناست

وی با بیان اینکه بیش از 10 درصد این تولیدات در زمینه کرونا و همگی کاربردی و اثرگذار بوده است، عنوان کرد: به دنبال استقرار ستاد فرماندهی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انتشار فراخوان و برقراری ارتباط مطلوب با پژوهشگران؛ طی سال گذشته 386 مقاله با محوریت کرونا تولید شده است.

وی یکی از مشکلات امروز پژوهش در کشور را مساله محوری و کاربردی کردن آن دانست و گفت: در همین راستا پژوهشگران و محققان دانشگاه تهدید کرونا را به یک فرصت پژوهشی تبدیل کرده و با هدف کاربردی کردن پژوهش و جهت‌گیری درست بر روی مشکل و چالش فعلی نظام سلامت متمرکز شده و با ارائه اسناد معتبر و مبتنی بر شواهد در جهت ارایه روش‌ مطلوب درمانی، تولید داروی مؤثر و تدوین پروتکل مناسب درمان و پیشگیری کرونا اقدام کرده‌اند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به دستاوردهای فناورانه دانشگاه در زمینه کرونا نیز، اظهار کرد: برخی از این محصولات فناورانه همچون تولید "کیت سریع آنتی ژن کرونا" با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام در پارک علم و فناوری دانشگاه رونمایی شد که در واقع مصداق تبدیل ایده به محصول با مشارکت صنعت و حضور اسپانسر بود.

راه‌اندازی "بیوبانک مرکزی"

وی دیگر دستاورد فناورانه این دانشگاه را راه‌اندازی "بیوبانک مرکزی" عنوان کرد و گفت: دانشگاه‌های بزرگ برای انجام پژوهش‌های کلان به بیگ‌دیتا یا داده‌های بزرگ نیاز دارند که از طریق جمع آوری و نگهدرای نمونه‌های بیولوژیک در درازمدت میسر و تولید می‌شود که در این راستا همزمان با هفته پژوهش از "بیوبانک مرکزی دانشگاه" رونمایی می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به جزییات طرح بیوبانک به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم پژوهشی در مطالعات بالینی، توضیح داد: طی این طرح، داده‌های متعدد بالینی نگهداری شده و از اطلاعات آن در طرح‌های پژوهشی و تحقیقات گسترده استفاده می‌شود. بر این اساس در فضایی به مساحت 400 مترمربع، یک اتاق سرد مرکزی حاوی فریزرهای منفی 70 درجه، با کدگذاری‌های بین‌المللی طراحی شده که از این طریق مراکز تحقیقاتی می‌توانند نمونه‌های بیولوژیکی جمع آوری شده از بیماران را در این محیط ذخیره و نگهداری کرده و از داده‌های حاصل از آنالیز این دیتاها، در سالیان متمادی بهره‌مند شوند.

رونمایی از فاز یک پارک علم و فناوری دانشگاه در جشنواره ابوریحان

معاون تحقیقات دانشگاه با اشاره به رونمایی از مرکز نوآوری و رشد تجهیزات پزشکی و همچنین ورژن جدید مرکز رشد علوم دارویی‌ دانشگاه در جشنواره ابوریحان، اظهار کرد: ورژن جدید مرکز رشد علوم دارویی در فضایی جدید و با حضور شرکت‌های دانش بنیان حوزه علوم دارویی افتتاح می‌شود.

زرقی در پایان با اشاره به گزارش مدون پارک علم و فناوری دانشگاه، اظهار کرد: سال گذشته در حال دریافت مجوز راه‌اندازی پارک علم و فناوری سلامت بودیم ولیتکمیل فاز یک این پارک برای اولین بار در جشنواره ابوریحان به طور رسمی رونمایی می‌شود.

انتهای پیام


نظر شما :