ضرورت تدوین نقشه مدون تحقیقاتی برای کنترل پاندمی کرونا

۰۲ دی ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۱ کد : ۲۶۱۲۲ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که صرفا اتکا به پژوهش‌های مقاله محور دردی از جامعه برطرف نمی‌کند، تدوین نقشه مدون تحقیقاتی برای کنترل پاندمی کرونا را ضروری دانست.
ضرورت تدوین نقشه مدون تحقیقاتی برای کنترل پاندمی کرونا

به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر حمید سوری، عضو کمیته اپیدمیولوژی ستاد کرونای تهران با اشاره به اهمیت تحقیقات و پژوهش برای کنترل اپیدمی کرونا، ضرورت تقویت بازوی تحقیقاتی در مدیریت اپیدمی کووید ۱۹ را مورد تاکید قرار داد.

وی با تاکید بر این که کمیته‌های علمی کشور باید بر پایه مستندات علمی، تجربیات و یا نظر کارشناسان سیاست‌گذاری کنند، افزود: در اپیدمی که امرزو دنیا با آن دست و پنجه نرم می‌کند، باید به سوالات مهم سیاست‌گذاران در حوزه کنترل اپیدمی از طریق تحقیقات سیستماتیک و برنامه‌ریزی شده پاسخ دهیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکیدکرد: باید فناوران نقشه مدونی را برای کنترل پاندمی کرونا تدوین کنند.

سوری با اشاره به این که صرفا با پژوهش و تحقیق می‌توان سهم مداخلات در کاهش اپیدمی‌ها را روشن کرد، ادامه داد: اگر احیانا تحقیقات درستی انجام نشود نمی‌توان قضاوت کرد که آیا واقعا عوامل بازدارنده باعث کاهش اپیدمی شده‌اند یا خیر.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: نتیجه تحقیقات مراکز و مجامع علمی می‌تواند به میزان قابل توجهی بر نحوه تصمیم گیری سیاستگذاران کنترل بیماری اثرگذار باشد.

وی با بیان این که کنترل اپیدمی نیازمند رویکرد چندجانبه به شکل بسته پیشگیری است، ارائه تحقیقات برنامه‌ریزی شده و اثرگذار به متولیان حوزه کنترل اپیدمی کرونا را راهکار موثری برای ریشه کنی بیماری ذکر کرد.

به گفته سوری اقدامات مقطعی و یک وجهی میتواند مردم را دچار خوش خیالی و یا نگرانی کند بنابراین اگر بخواهیم اپیدمی را کنترل کنیم چاره‌ای نداریم جز این که در این بحران  پیشگیری  را مقدم بر درمان بدانیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که با استفاده از بضاعت‌های موجود علمی و تحقیقاتی کشور میتوان مدیریت بحران را تقویت کرد، گفت: حمایت از شکل‌گیری کمیته اضطراری تحقیق در حوزه کنترل اپیدمی کووید ۱۹ میتواند به عنوان راهکار اساسی عبور از چالش کرونا در دستور کار باشد.

وی با بیان این که صرفا اتکا به پژوهش‌های  مقاله محور دردی از جامعه برطرف نمی‌کند خاطرنشان کرد: تحقیقات دارای امتیاز لازم است ولی برای ارتقا زیرساخت های بهداشتی و درمانی و کنترل پاندمی کافی نیست.

دکتر سوری با تاکید بر این که رویکرد جامع و عمیق برای کنترل اپیدمی ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: امروز مردم کشور و دنیا نیاز به روش‌های علمی و موثری دارند تا شاهد کاهش بار بیماری و پیشگیری از تلفات بیشتر باشند.

انتهای پیام


نظر شما :