نشست علمی ترویجی چالش های تغییرات اقلم در ایران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی؛ این نشست از آخرین جلسه از سلسله رویدادهای علمی ترویجی هفته محیط زیست با سخنرانی دکتر انوشیروان محسنی بندپی رئیس مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییراقلیم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دانشکده بهداشت و ایمنی علوم پزشکی شهید بهشتی شد.
انوشیروان محسنی بندپی اشاره به پیامدهای گرم شدن هوا بهصورت سال به سال خاطرنشان کرد: گرم شدن هوا باعث کاهش بارش باران و برف، افزایش اسیدی شدن اقیانوسها، از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری، ذوب شدن یخهای قطبی، جنگلزدایی، بیابانزایی، وقوع توفانهای مخرب، کمبود آب، فروپاشی اکوسیستم و خطر امواج مرگبار گرما، بالا آمدن آب اقیانوسها، خشکسالیهای طولانیمدت، آلودگی هوا، افزایش ریزگردها و ... شده است.
رئیس مرکز کیفیت هوا و تغییر اقلیم گازهای گلخانهای عامل اصلی تغییرات آب و هوایی دانست و ادامه افزود؛ گاز کربن دی اکسید بیشترین و مهمترین عامل گرمای هواست که طول عمر آن را نمیتوان به مقدار واحد مشخص کرد. پس از آن، متان با طول عمر ۱۲.۴ در سال یکی از بیشترین و مهم ترین گازهای گلخانهای است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به راهکارهای حفاظت از محیط زیست گفت: کاهش جنگلزدایی و افزایش سرعت تغییر به خودروهای الکتریکی، شیرینسازی آب شور دریاهای حاشیه شمالی و جنوبی کشور و استفاده بهینه از آن در سرتاسر کشور، تغذیه مصنوعی آبخوانها و بازچرخانی آب را با هدف تغذیه سفره آبهای زیر زمینی از موارد حائز اهمیت هستند که هماهنگی بین سازمانهای مختلف را می طلبد.
گفتنی است؛ نشست علمی ترویجی چالش های تغییرات اقلم در ایران با حضور اساتید و دانشجویان به صورت حضوری و مجازی در روز 22 خرداد در دانشکده بهداشت و ایمنی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
نظر شما :