با همکاری جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی؛

آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر "قصه عشاق" برگزار شد

۰۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۹:۰۵ کد : ۵۷۴۸۵ پر بازدیدترین اخبار تاپ خبر فرهنگی و اجتماعی
آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر "قصه عشاق" با همکاری جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در سالن امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر "قصه عشاق" برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم ضمن تبریک سالروز ایثارگری و تبلور رشادت و رزمندگی با اشاره به دستاوردهای فتح خرمشهر اظهار کرد: اوایل اردیبهشت‌ماه عملیاتی با نام بیت‌المقدس کلید خورد که به آزادسازی خرمشهر انجامید. 

وی ادامه داد: نیروهای مخلص انقلابی با توکل به توان الهی موفق به بازپس‌گیری خاک خرمشهر شدند و پس از آن امام خمینی (ره) در پاسخ به تبریکات کشورهای دوست، جمله ماندگار «خرمشهر را خدا آزاد کرد» را بیان کردند.

زالی با اشاره به عکس حضور رزمندگان در مسجد جامع خرمشهر که در آن رزمندگان زینت بخش مسجد جامع خرمشهر شده اند، خاطرنشان کرد: تصویر آزادسازی خرمشهر در ذهن ایرانیان یک اثر هنری است. باید از ظرفیت‌های هنری برای به تصویر کشیدن رویدادهای هشت سال دفاع مقدس و دستاوردهای آن با حس وطن‌دوستی به منظور توسعه عرق ملی بهره گرفت.

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در دفاع مقدس، بین سنت و مدرنیته آشتی برقرار شد، گفت: باید از آثار هنری برای تبیین ارزش‌های دفاع مقدس و عرق ملی بهره ببریم.

در ادامه وی به سلحشوری شهید مصطفی چمران اشاره کرد و گفت: این شهید بزرگوار جنگ‌های نامنظم را تشکیل داد و با رشادت خود نقش مهمی در جنگ ایفا کرد.

دکتر زالی، شهید فخری‌زاده را یک حافظ‌شناس برجسته خواند و گفت: شهید چمران هم مانند شهید فخری‌زاده یک عارف و یک سالک واصل بود که ادبیات عاشقانه‌ای داشت و باید به این شخصیت‌های برجسته دفاع مقدس در جشنواره عشاق پرداخته شود.

وی در پایان از استمرار این جشنواره در سال‌های آتی خبر داد و گفت: باتوجه‌به ظرفیت‌های موجود در حوزه بین‌المللی‌سازی در عرصه هنری، می‌توان برای میزبانی اشعار و آثار هنری به زبان‌های دیگر نیز برنامه‌ریزی کرد.

در ادامه مهندس چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم‌صحبت‌های خود را با یاد آزادسازی خرمشهر و با اشاره به این که یک وجب از خاک کشور به دشمن نرسید، اظهار کرد: عراق به‌عنوان دشمن ما از سوی سایر ابرقدرت‌ها حمایت می‌شد و ایران اسلامی به پشتوانه مردم، ملت، اعتقاد، امام (ره) و حمایت الهی مقاومت می‌کرد. 

وی در ادامه افزود: عملیات آزادسازی خرمشهر عملیات سختی بود، نیروهای رزمنده سربازان عراقی را محاصره کرده بودند تا اینکه در نهایت آن‌ها را فراری دادند. ابهت دشمن شکسته شد و متوجه شد نمی‌تواند در خاک ایران بماند. آزادسازی خرمشهر جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در منطقه تثبیت کرد.

مهندس چمران با بیان اینکه ما به دنبال سلاح اتمی نبوده و نیستیم؛ ولی می‌خواهیم در انرژی هسته‌ای پیشرفت کنیم، تصریح کرد: در تمام علوم دنیا نظیر پزشکی، نانو، هسته‌ای و فضایی در منطقه حرفی برای گفتن داریم. بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری باید به وضعی برسیم که اگر کسی بخواهد به تازه‌های علمی دست پیدا کند، مجبور باشد زبان فارسی را یاد بگیرد.

در ادامه مراسم سردار خسرو عروج مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: علوم جنگی برای حفظ جان انسان‌ها مهم است و علما معتقدند به دلیل ارتباط علم جنگ با جان انسان‌ها، چگونگی جنگیدن و حفاظت یک کشور از نیروهایش اهمیت بسیاری دارد.

وی  با اشاره به اسناد منتشر شده پس از جنگ تحمیلی در مورد ایران در نشریه‌های معتبر خاطرنشان کرد: فرمانده دشمن معتقد است شعور همراه با منطق جنگی ایران، فراتر از یک شعور انسانی است.

در ادامه این مراسم، دکتر ناصر پروانی دبیر نخستین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق»، بیانیه جشنواره شعر قصه عشاق را خواند و اعلام کرد: هزار و 30 اثر طی 22 روز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و در مجموع 460 نفر که 57 درصد خانم‌ها و 43 درصد اقایان بودند، در این رویداد شرکت کردند. در مرحله اول داوری 800 اثر، در مرحله دوم 270 اثر و در مرحله نهایی 17 اثر توسط داوران برگزیده شد.

دکتر پروانی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی استعدادهای جوان از میان دانشجویان در حوزه شعر مقاومت و ادای دین به شعر فارسی عنوان کرد و گفت: این جشنواره مزین به نام شهید فخری‌زاده شهید علم و دانش هست و باهدف ترویج و تولید محتوا در زمینه ادبیات فارسی برگزار شد.

سید محمدرضا میر تاج‌الدینی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سالروز آزادسازی خرمشهر خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما نمایندگان به‌راحتی تبلیغات می‌کنیم و رأی مردم را می‌گیریم و در مجلس خدمت می‌کنیم  این مرهون فداکاری‌های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و عظمت و شکوه پیروزی در سوم خرداد است. 

در پایان مراسم از کتاب " گمنام در قله‌ها  " نوشته دکتر ناصر پروانی که روایت چندین خاطره از دوران کودکی و نوجوانی شهید احمدرضا احدی، رتبه اول رشته پزشکی در سال 1364 و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رونمایی شد و از 17 اثر برگزیده در این جشنواره، تقدیر شد.

همچنین در حاشیه مراسم، نمایشگاهی از ادبیات مقاومت کشور هند و نمایشگاهی از آثار هنرمندان در جشنواره خرمشهر برپا شد.

گفتنی است، دبیرخانه دائمی این رویداد ادبی در جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارد.


نظر شما :