رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد
رشد ۳۰ رتبهای در رتبه بندی لایدن
به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر آقاجانی در گردهمایی "ارائه گزارش و تبیین ارتقای سطح مجله UROLOGY JOURNAL در سطح بینالمللی" با تقدیر از اساتید و اعضای هیأت علمی گروهاورولوژی دانشگاه که الگوی مناسبی برای سایر بخشهای دانشگاه در حیطه آموزشی، پژوهشی و درمانی است، عنوان کرد: برخی معتقدند که برای ارائه کار پژوهشی خوب باید فعالیتهای درمانی و بالینی را محدود کنیم در حالی که دستاوردهای گروه اورولوژی نمونهای مطلوب برای نقض این مساله است چراکه این گروه با ارائه بهترین خدمات درمانی، بیشترین دستاوردهای علمی و پژوهشی را داشته است.
وی با اشاره به انجام بیش از ۱۸ هزار عمل جراحی در بخش اورولوژی بیمارستان لبافی نژاد، گفت: پیشرفتهترین اعمال جراحی توسط برترین متخصصین اورولوژی کشور در این بخش انجام میشود. که تمام این دستاوردها با برنامه ریزی مناسب امکانپذیر است.
مجلات به سمت درآمدزایی و خودکفایی حرکت کنند
دکتر زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم با اشاره به تلاش دانشگاه برای ایجاد تمایز در بخشهای آموزشی، پژوهشی و درمانی با توجه به پتانسیلها، گفت: از ۴۱۵ مجله علمی و پژوهشی وزارت بهداشت ۱۰ درصد یعنی حدود ۴۰ مجله مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که ۳۰ مورد آن به زبان انگلیسی منتشر میشود و تمام هدف ما رشد و ارتقای کیفی آنهاست. در همین راستا امروز ۱۹ مجله از مجلات ما نمایه میشود.
وی گروه اورولوژی دانشگاه را از گروههای با پتانسیل بالا و تمیز یافته در سطح منطقه دانست و گفت: مجله اورولوژی نیز از موفقترین مجلات ماست که سال گذشته با یک جهش ۸۰ درصدی IMPACT FACTOR آن از ۰.۸۸ درصد به ۱.۴۶ درصد رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حدود ۱۰۵ مجله اورولوژی در سطح دنیا منتشر میشود، گفت: موفقیت مجله UROLOGY JOURNAL گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه آن را به سطح بسیار بالایی رسانده است.
زرقی با اشاره به سطح بندی مجلات علمی پژوهشی دانشگاه عنوان کرد: بر این اساس سهم پژوهشی مجلات متفاوت است. به گونهای که مجلات isi سالانه بودجهای نزدیک به ۵۰ میلیون تومان دریافت میکنند و همچنین برای ارتقای کیفیت مجلات سالانه بیش از ۵۰ کارگاه توانمندسازی از طرف معاونت پژوهشی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه سردبیری مجلات علمی پژوهشی باید یک شغل تمام وقت باشد، تصریح کرد: دید جهان نسبت به مجلات بینالمللی یک نگاه بین المللی است، بنابراین مجلات باید به سمت درآمدزایی حرکت کنند.
این درحالیست که تنها سال گذشته وزارت بهداشت ۶۰ میلیارد تومان برای دسترسی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به مجلات بینالمللی هزینه کرد.
وی با بیان اینکه باید به سمت ارتقا و تقویت انتشارات مجلات علمی و پژوهش حرکت کنیم، گفت: باید نگاه مجلات ما به سمت درآمدزایی و خودکفایی باشد.
زرقی در پایان گفت: با تمام این پیشرفتها باید بهره و برخورداری دانشگاه علوم پزشکی از انتشار تولیدات علمی در مجلات ارتقای بیشتری پیدا کند.
جایگاه مناسب نشریه ایرانی در بین نشریات ارولوژی دنیا
دکتر بصیری، مدیر مسؤول مجله ارولوژی دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات کلیه و مجاری ادراری نیز ضمن ارائه گزارشی در خصوص روند پیشرفت این مجله اظهار کرد: از سال ۷۳ تا ۸۲ این مجله به زبان فارسی و از سال ۸۲ تاکنون به زبان انگلیسی انتشار یافته است. ابتدا بصورت فصلنامه و هم اکنون دو ماهانه و از سال ۸۶ نیز مرکز تحقیقات صاحب امتیاز این مجله شد.
وی این مجله را اولین مجله ارولوژی در خاورمیانه عنوان کرد که در PubMedو ISIو تقریباً در تمامی بانکهای اطلاعاتی معتبر جهانی نمایه شده است و امروز دارای ضریب تأثیر مجله ۱,۴۶۳ است.
به گفته بصیری این مجله در بازه زمانی سال ۲۰۱۷ به ۲۰۱۸؛ از نظر مطلق افزایش ضریب تأثیر در بین مجلات ارولوژی جهان در جایگاه دوم قرار دارد و از نظر درصد افزایش ضریب تأثیر مجله در بین مجلات ارولوژی جهان رتبه اول را داراست. همچنین از نظر میزان مطلق افزایش ضریب تأثیر در بین مجلات پزشکی ایران در رتبه اول و از نظر درصد افزایش ضریب تأثیر مجله در بین مجلات پزشکی ایران در رتبه دوم قرار دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در این مجله بین المللی؛ مقالات اساتید ایرانی و اساتید کشورهای ترکیه، چین، امریکا، ایتالیا و… نیز انتشار یافته که بیشترین مقالات مربوط به ترکیه است. در ۶ ماهه اول سال ۲۰۱۹ تعداد ۴۷۸ مقاله ارسال شده است که ۷۱ درصد آنها پس از داوری رد شدند و این نشان دهنده نگاه کیفی گرایی و حساسیت علمی این مجله است.
وی در خاتمه سخنان خود با اشاره به راهکارهایی نظیر کاهش هزینهها و صرفه جویی و افزایش درآمدها اظهار کرد: امروز با حداقل امکانات و استفاده از راهکارهای مختلف توانستیم با حداقل امکانات مجله را منتشر کنیم و خوشبختانه امروز به مرز خودکفایی رسیده ایم که این امر حاصل تلاش تمامی همکاران است و شایسته تقدیر است.
در پایان این مراسم با حضور دکتر آقاجانی، دکتر آخوندزاده، دکتر ضیایی، دکتر زرقی، دکتر بصیری، دکتر نیکوبخت نماینده انجمن ارولوژی، دکتر سید جلیل حسینی با اهدای لوح تقدیر از اساتید، داوران و دست اندرکاران این نشریه تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
نظر شما :