جزییات ۱۳۶ عمل شکاف لب و کام در خراسان جنوبی/شکستن رکورد جهانی توسط بزرگترین تیم جراحی پلاستیک کشور
دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی - فوق تخصص جراحی پلاستیک و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با ایسناجهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به سفر خیرخواهانه بزرگترین تیم جراحی پلاستیک کشور به استان خراسان جنوبی به عنوان بیست و دومین سفر گروه خیرخواهانه جراحی پلاستیک و ترمیمی، اظهار کرد: این سفر به دنبال دعوت یکسال گذشته ریاست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد و طی این چند ماه با هماهنگیهای گسترده دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، شبکهها و خانههای بهداشت، سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش و مسوولین محلی، سیکل بیماریابی و شناسایی افراد نیازمند طی شد.
وی با بیان اینکه این تیم تخصصی از ۱۲ تیرماه در بیمارستان رازی بیرجند مستقر شدند، گفت: در این مدت ویزیت و درمان بیماران مبتلا به شکاف لب، شکاف کام و ناهنجاریهای مادرزادی سر و صورت انجام شد.
وی با بیان اینکه در سیکل شناسایی بیماران، اطلاعات ۱۲۸۰ نفر از بیماران توسط بهورزان در سایت پزشکی مرهم به صورت الکترونیک ثبت شده بود، گفت: از ۱۲ تا ۱۶ تیر ماه نیز با استقرار تیم تخصصی در بیرجند، بیش از ۶۰۰ بیمار به صورت حضوری معاینه و ویزیت شدند که از این ۱۸۰۰ نفر بیش از ۱۳۶ نفر برای درمان و انجام عمل جراحی انتخاب شدند.
کلانتر هرمزی با بیان اینکه در این پروسه، نیازمندترین بیماران و افراد بدون حامی و کمک برای انجام جراحی انتخاب میشوند، گفت: این ۱۳۶ نفر طی ۴ روز تحت عمل جراحی قرار گرفتند که دومین رکورد کشوری محسوب میشود. رکورد اول مربوط به سفر کرمانشاه بود که طی آن ۱۵۶ بیمار طی ۶ روز تحت عمل قرار گرفته بودند.
وی با بیان اینکه در سفر خراسان جنوبی یک رکورد جهانی در این زمینه شکسته شد، عنوان کرد: در این سفر ۵۰ عمل شکاف لب و کام در یک روز انجام شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بزرگترین تیم جراحی کشور در این سفر ما را همراهی میکردند، اظهار کرد: این تیم ۳۶ نفره تشکیل شده از ۱۱ جراح پلاستیک، ۲ متخصص بیهوشی، یک ارتوپد، یک متخصص طب توانبخشی، ۲ پزشک عمومی، چندین پرستار اتاق عمل و تکنسین بیهوشی و متخصص آمار، مجموعه موسسه خیریه مرهم و ...
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بزرگترین و مجهزترین مرکز درمانی خود یعنی بیمارستان رازی را دراختیار این تیم پزشکی قرار داده بود، گفت: همین امر در کنار همدلی و همکاری بالای مسوولان استانی، شهرداری، استانداری، شورای شهر، فرمانداری، کمیته امداد، بهزیستی استان و نیروهای مردمی و خیرین باعث شد تا بتوانیم از حداکثر ظرفیت برای خدمت به بیماران استفاده کنیم.
کلانترهرمزی با بیان اینکه سفر به خراسان جنوبی اولین سفری بود که طی آن تمامی بیماران حائز شرایط، تحت عمل جراحی قرار گرفتند، تصریح کرد: مسئولان استانی و دانشگاه بهترین شرایط را برای تیم جراحی و بیماران فراهم کرده بودند و در حال حاضر هیچ بیمار نیازمند جراحی شکاف لب و کامی در این استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مقصد بعدی این تیم فوق تخصصی جراحی، ایلام خواهد بود، گفت: آذر ماه برای کمک به کودکان این منطقه به ایلام سفر خواهیم کرد.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک با بیان اینکه بهترین سن برای درمان و جراحی شکاف لب و کام کودکی است، عنوان کرد: متاسفانه اغلب افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند، بزرگسال بودند و به دلیل نیازمند و محروم بودن، تا کنون شرایط جراحی را نداشتند. هدف این تیم خیرخواه و متخصص جراحی نیز کمک به نیازمندان و افرادی است که مغفول ماندهاند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با بیان اینکه آمار بیماران نیازمند به جراحی پلاستیک شکاف لب و کام در اغلب استانها یکسان است، گفت: آمار کشور ما در مقایسه با دنیا نیز متوسط است، در دنیا از هر ۶۰۰ نفر نوزاد زنده یک نفر دارای این بیماری است و در ایران از هر ۸۰۰ نفر یک نوزاد با این اختلال متولد میشود.
انتهای پیام
نظر شما :