معاون دانشگاه علوم پزشکی بهشتی:

دستیاران قانونا پزشک بوده و باید پاسخگو باشند

۰۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۵:۱۱ کد : ۱۱۵۵۶ پر بازدیدترین اخبار
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت کسب صلاحیت‌ها و مهارت‌های لازم پزشکی توسط دستیاران در طول دوره آموزش، گفت: دستیاران از زمان آغاز دوره دستیاری در بیمارستان‌ها از نظر قانونی پزشک بوده و باید پاسخگوی رفتار و عملکرد خود باشند.
دستیاران قانونا پزشک بوده و باید پاسخگو باشند

به گزارش ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر امیرمحسن ضیایی در مراسم استقبال از دستیاران جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تاکید بر آموزش پزشکی مبتنی بر صلاحیت، تصریح کرد: آموزش و ارزشیابی استاندارد دانشگاه در دوره دستیاری باید مبتنی بر صلاحیت باشد، به عبارت دیگر دستیاران باید قبل از فارغ التحصیلی مهارت‌هایی همچون مراقبت استاندارد از بیمار، دانش پزشکی،‌رفتار حرفه ای، مهارت های ارتباطی و غیره را کسب کنند.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به ایمنی بیمار در محیط‌های بیمارستانی، اظهار کرد: در ارایه خدمات درمانی و ایمنی به بیمار زمان و رعایت عدالت اهمیت زیادی دارد و ارایه خدمات نباید به هیچ بهانه‌ای با تاخیر روبرو شود.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه رفتار حرفه ای در دوره بالینی جزو ملزومات دستیاران است، گفت: متاسفانه سیستم آموزشی ما در این حیطه ضعف‌هایی دارد که باید به سمت اصلاح آن حرکت کنیم.

دکتر ضیایی کسب مهارتهای ارتباطی با بیمار و همراهان بیمار را از دیگر ضرورت‌ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه فضای آموزشی ما به این مسایل توجه لازم را نمی‌کند، در حالیکه بر اساس شواهد موفق‌ترین پزشکان آنهایی هستند که مهارت‌های ارتباطی را در دوره تحصیل خود فراگرفته و رعایت می کنند.

به گفته وی، دستیاران و پزشکان باید دانش حرفه‌ای خود را در طول ارایه خدمت به روز کرده و بر اساس علم و دانش پزشکی روز حرکت کنند. همچنین اطلاعات لازم در رابطه با محیط و سیستم آموزشی خود یهنی بیمارستان ها و مراکز درمانی را کسب کنند، چراکه دستیار عضو رسمی ارایه خدمت در مراکز درمانیست و از نظر قانونی پزشک بوده و باید پاسخگو باشد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با بیان اینکه بیمارستان و دانشگاه هم باید محیط و بستر مناسب فعالیت را برای دستیاران فراهم کند، گفت: همچنین باید اطلاعات لازم در رابطه با منابع سیستم، محیط سلامت، اقتصاد سلامت، کارگروهی، هزینه اثربخشی، مدیریت ارایه خدمت، آشنایی با بیمه‌ها را فرا بگیرد.

گفتنی است در این مراسم همچنین اساتید پیشکسوت و برجسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر زالی مدیر گروه جراحی اعصاب، دکتر سیاری مدیر گروه آموزشی اطفال و دکتر بصیری مدیر گروه اورولوژی طی سخنانی تجربیان خود در رابطه با اصول و رفتار حرفه‌ای در دوره بالینی را با دستیاران جدیدالورود در میان گذاشتند.

انتهای پیام

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دستیار


نظر شما :