با خرید شهرک ۴۴ هکتاری در منطقه نوبنیاد؛

ساختمان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تجمیع می‌شوند

۲۹ مهر ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۰ کد : ۱۲۸۹۱ اخبار دانشگاه
رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تکریم و تودیع خود با اشاره به بزرگترین پروژه تاریخ دانشگاه در جهت توسعه زیرساختها به خرید شهرک ۴۴ هکتاری از وزارت دفاع در منطقه نوبنیاد خبر داد و گفت: این پروژه از آبان ۹۶ آغاز شده و تلاش ۲ ساله آن امروز به بار نشسته است. بر این اساس برای پرداخت قسط اول وام گرفته‌ایم و به زودی تمامی دانشکده‌ها، خوابگاه‌ها و ستاد مرکزی دانشگاه بعد از ۳۳ سال در این محوطه عظیم تجمیع و مستقر می‌شوند .
ساختمان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تجمیع می‌شوند

به گزارش ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمد آقاجانی در این مراسم ضمن تبریک به دکتر زالی جهت تصدی ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ۴ دوره همکاری مشترک با ایشان در دوره‌های مختلف، گفت: اولین دوره،‌ زمان دانشجویی مشترک ما در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دوره دوم زمان ریاست دکتر زالی بر دانشگاه و مسئولیت بنده در بیمارستان امام حسین(ع)، دوره سوم مسئولیت بنده در معاونت درمان وزارت بهداشت و حضور ایشان در سازمان نظام پزشکی بود که تعاملات بسیار خوبی باهم داشتیم و دوره چهارم زمان مسئولیت اخیر بنده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و حمایت ها و مشورت های ی دلسوزانه ایشان بود.

وی با اشاره به زمان کوتاه مدیریت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد:‌این دانشگاه تهدیدها و فرصت‌های بیشماری دارد، این دانشگاه علی‌رغم گستردگی و حضور اساتید پیشکسوت و بسیاری از فرصتها و موفقیت های دیگر، جایگاه ملی و بین‌المللی در خور و اندازه خود را ندارد. البته این مساله دلایل متعددی دارد که برنامه ریزی بلندمدت، ثبات مدیریتی و جدیت کار در حوزه های مختلف برخی از شاخص های آن است.

دکتر آقاجانی با اشاره به وضعیت دانشگاه در زمان تصدی مسئولیت ریاست دانشگاه، گفت: در آن زمان با تورم نیروی انسانی به ویژه در حوزه پشتیبانی روبرو بودیم که این مساله هزینه سنگینی به دانشگاه تحمیل می‌کرد، همچنین پایین بودن بهره‌وری منابع انسانی، فیزیک و مالی در حوزه های آموزشی و درمانی چشمگیر بود، به گونه ای که با ۱۳۰۰ میلیارد تومان بدهی دانشگاه را گریبانگیر کرده بود. بدهی و کسری بودجه آموزش و عدم رشد آن در سال‌های پیشین مساله بعدی بود.

وی ادامه داد: همچنین نتایج آزمون‌های علمی حکایت از افت آموزش دانشگاه داشت،‌همچنین زیرساختهای فیزیکی دانشگاه در طی ۳۳ سال دچار کمبودها و پرکندگی زیادی بود، به گونه ای که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با وجود این قدمت و گستردگی، هنوز پردیس مرکزی ندارد و پراکندگی دانشکده ها و خوابگاه‌های آن ، مدیریت آن را پرمساله و هزینه بر کرده است.

رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در طول سه دهه فعالیت دانشگاه هنوز نتوانسته‌ایم یک بیمارستان دانشگاهی بسازیم، ادامه داد: بیمارستان‌ها همه قدیمی و با ساختار نامناسب آموزشی بوده و مدیریت آن‌ها به دلیل فقدان نظام اطلاعاتی، مبتنی بر اطلاعات نیست.

دکتر آقاجانی ادامه داد: در این شرایط اصلاح ساختارهای منابع انسانی، مالی و فیزیکی و بهبود فرایندهای آموزشی و درمانی و اداری در دستور کار قرار گرفت و نظام اطلاعاتی دقیق با عنوان سیستم مدیریت هوشمند بیمارستانی برای بیمارستان‌ها که ۷۰ درصد منابع انسانی و مالی دانشگاه‌را در اختیار دارند، طراحی و اجرا شد ، به گونه‌ای که هم اکنون اطلاعات بیماران و شاخص‌های بهره وری در کل دانشگاه از طریق این سیستم پیشرفته اطلاعات قابل مشاهده بوده و پرونده الکترونیک بیماران برای اولین بار تکمیل شد.

رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به استقبال از این مدل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بسیاری از دانشگاه‌های دیگر کشور، گفت: این مدل نوین مدیریت بیمارستانی در شرایط سخت اقتصادی و مشکلات بیمارستانی به بهبود ۲۱ درصدی اقتصاد بیمارستانی و کاهش ۱۵ درصد هزینه های دارویی و بستری منجر شد. همچنین دانشگاه با این صرفه‌جویی‌ها در حوزه‌های مختلف توانست در شرایط سخت اقتصادی سرپا بماند و بدهی دانشگاه از ۱۳۰۰ میلیارد به ۸۰۰ میلیارد کاهش پیدا کرد.

دکتر آقاجانی همچنین با اشاره به پروژه بیمارستان جدید 1000 تخت‌خوابی آموزشی دانشگاه، گفت: ‌این پروژه مدرن در شورای اقتصاد تصویب شده و ساخت آن نویدبخش آینده روشن برای آموزش بالینی دانشگاه و ارایه خدمات پیشرفته در منطقه شرق تهران خواهد بود. منطقه ای که از پایینترین ضرایب تخت بیمارستانی برخوردار است.  

وی از پروژه بیمارستان جدید شهدای تجریش به عنوان پروژه عمرانی بعدی یاد کرد و گفت: پروژه 700 تختخوابی شهدای تجریش حدودا 6 ماه به خاطر مخالفت شهرداری و مشکلات قانونی متوقف بود ولی الان با پیشرفت 75 درصدی روبروست و ان‌شاءالله تا سال آینده اولین بیمارستان جامع به بهره برداری می‌رسد.

وی همچنین با بیان اینکه در زمان تفکیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دانشگاه شهید بهشتی، سهم ما از آن دانشگاه محقق نشده بود، گفت:‌ تیم مدیریتی دانشگاه به این مساله نیز ورود کرد و با کمک نهاد ریاست جمهوری در مراحل نهایی حقوقی هستیم و با این قرارداد دانشگاه به حقوق خود می رسد.

آقاجانی همچنین به خرید زمینی 4 هکتاری در اتوبان بابایی برای توسعه دانشگاه اشاره کرد و گفت:‌ همچنین برای رشد بودجه‌های عمرانی دانشگاه تلاش زیادی صورت گرفت و امسال این بودجه 4 برابر شد که هنوز کافی نیست. همچنین بودجه‌های جاری طی 2 سال اخیر رشد زیادی داشته ولی جبران عقب ماندگی‌ها نیازمند تلاش و پیگیری بیشتری است.

رییس پیشین دانشگاه با اشاره به نبود آزمایشگاه تشخیص طبی به عنوان مشکلات بیمارستانی دانشگاه گفت: در این رابطه نیز طرح"مگالب" برای تامین نیاز دانشگاه تعریف شده و ساختمان آن تا پایان سال تکمیل می‌شود. همچنین با ساخت کلینیک‌های تخصصی در حال ساخت ظرفیت‌های بالینی دانشگاه توسعه می یابد.

دکتر آقاجانی در ادامه با اشاره به آموزش پزشکی به عنوان رکن اصلی و فلسفه وجودی دانشگاه، تصریح کرد: با این حال در ابتدای تصدی مدیریت شاهد افت آموزش پزشکی به خصوص در دوره های تحصیلات تکمیلی بودیم که با برنامه ریزی و ترسیم نقشه تمایز دانشگاه برای اولین بار و تدوین نقشه جذب هیات علمی بر اساس نیاز دانشگاه قدم‌های مثبتی برداشته شد و طی این مدت 300 عضو هیات علمی جدید در دانشگاه جذب شد.

وی با اشاره به تاکید بر موزش در هیات ممیزه دانشگاه، عنوان کرد: بررسی نتایج آزمون بورد دانشگاه نشان دهنده افت جایگاه دانشگاه بود ولی بیا برنامه ریزی گسترده در گروه‌های آموزشی در آزمون بورد دانشگاه 21 دصد نسبت به متوسط کشوری رشد داشتیم.

دکتر آقاجانی در خاتمه ضمن تقدیر و تشکر از کلیه ارکان دانشگاه، با اشاره به تاسیس مرکز هیات علمی و ادغام دو دانشکده موازی و تاسیس دانشکده آموزش و مدیریت پزشکی دانشگاه به عنوان اقدامی دیگر، اظهار کرد: در حوزه پژوهشی نیز دستاوردهای زیادی داشته‌ایم که رشد 36.5 درصدی مقالات، رشد 37 درصد در نظام لایدن و قراگیری در رتبه‌بندی های تایمز و شانگهای، رشد 30 درصدی شرکت های دانش بنیان، اختصاص 2 درصد از درآمد اختصاصی به پژوهش و اعقاد قراردادهای پژوهشی با کشورهای مختلف برخی از آنهاست.

انتهای پیام


نظر شما :