رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مطرح کرد

افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی احتمال بروز دیابت در افراد سیگاری

۱۲ آبان ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۰ کد : ۱۲۹۰۰ اخبار دانشگاه
رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته در افراد سیگاری ۳۰ تا ۴۰ درصد احتمال بروز دیابت بالاتر است، گفت: درمان این افراد نیز طولانی‌تر بوده و با موفقیت کمتر روبرو می‌شود.
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی احتمال بروز دیابت در افراد سیگاری

دکتر غلامرضا حیدری در گفت‌وگو با ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به فعالیت‌های مرکز علمی پژوهشی پیشگیری و کنترل دخانیات، اظهار کرد: رسالت اصلی این مرکز تحقیقاتی ایجاد مستندات قابل قبول علمی در حوزه دخانیات، شیوه‌های درمانی، اثرات، برنامه‌ها و قوانین این حوزه جهت ترغیب سیاستگذاران و برنامه‌ریزان برای تدوین و اجرای برنامه‌ها و طرح‌های مناسب کنترل دخانیات است.

وی با بیان اینکه پیرو این رسالت طی یکسال گذشته مسئولیت طراحی چند پروژه بزرگ به مرکز تحقیقات کنترل دخانیات سپرده شد، اظهار کرد: "ادغام برنامه‌های ترک دخانیات در بیماران دیابتی" یکی از این طرح‌هاست که نتایج آن به مراحل اجرایی رسیده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه دیابت یکی از ریزفاکتورهای بزرگ و از علل اصلی مرگ و میر در کشور ماست، ادامه داد: بر اساس مستندات جهانی مصرف دخانیات در بیماران با قندخون بالا منجر به بروز دیابت و افزایش عوارض آن شده و همچنین درمان‌های منجر به کنترل دیابت را تحت‌الشعاع قرار داده و درمان را ناموفق می‌کند؛ بنابراین با توجه به سنگینی بار بیماری دیابت در کشور، توجه به این مساله از سوی مسئولان و پزشکان یک ضرورت است.

حیدری با تشریح نحوه اجرای این طرح گفت: طی یک برنامه هماهنگ مقرر شده برخی از مطب‌های فعال در زمینه درمان دیابت، ارایه خدمات ترک دخانیات در بیماران دیابتی را در دستور کار خود قرار دهند، در این راستا تاکنون ۱۰۰ مطب فعال در زمینه کنترل دیابت، آموزش‌های لازم را کسب کرده و به ارایه خدمت به مراجعان می پردازند.

 وی ادامه داد: براساس دستورالعمل جدید برای درمان دیابت در افراد سیگاری؛ باید  ترک مصرف دخانیات همزمان با درمان دیابت آغاز شود.

 وی با اشاره به برخی از عوارض دیابت به مشکلات شبکیه چشم، بیماری‌های کلیوی و عصبی عضلانی اشاره کرد و گفت: درصورت درمان دیابت در افراد سیگاری جلوگیری از بروز این عوارض از شانس بیشتری برخوردار است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، قطع مصرف دخانیات در افراد دیابتی به کنترل و درمان موفق‌تر دیابت کمک می‌کند، بنابراین برنامه‌های ترک سیگار در بیماران دیابتی باید جدی تلقی شود.

حیدری همچنین با اشاره به برخی از روش‌های درمانی ترک دخانیات به شیوه برخورد با فرد سیگاری، نحوه تست فاگرشتروم، درمانهای دارویی، رفتار درمانی، داروهای نیکوتینی و غیر نیکوتینی اشاره کرد.

رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با اشاره به سایر طرح‌های در دست اجرای این مرکز به پروژه "مقایسه مصرف یا عدم مصرف سیگار در بیماران قلبی منجر به عمل جراحی قلب باز" اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری بخش جراحی قلب بیمارستان مسیح دانشوری در حال اجراست و نتایج آن تا انتهای سال منتشر می‌شود.

انتهای پیام


نظر شما :