دبیر انجمن علمی دانشجویان پزشکی شهید بهشتی خبر داد
ایجاد کمپینی برای پیشگیری از ایدز و انگزدایی از بیماران
آرش سلطانینژاد در گفتوگو با ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به هفته جهانی اطلاعرسانی ایدز و تشکیل کمپین خودجوش دانشجویی برای ارتقای آگاهیهای عمومی درباره بیماری ایدز، با بیان اینکه تخمین زده میشود در حال حاضر بیش از ۶۱ هزار نفر بیمار مبتلا به HIV در ایران وجود دارد، گفت: با این حال تنها حدود یک سوم یعنی ۲۱ هزار نفر از بیماری خود اطلاع دارند و بسیاری نیز تحت درمان مستمر قرار ندارند. این مسئله از نظر بهداشت عمومی جامعه بسیار پراهمیت است، چراکه این افراد به علت عدم آگاهی میتوانند افراد دیگر را نیز مبتلا کنند و هیچ راهی برای شناسایی وجود ندارد، جز اینکه خود این افراد با مراجعه به مراکز مربوطه، تحت آزمایشهای تشخیصی قرار گیرند.
وی ادامه داد: این در حالیست که در کشورهایی مانند استرالیا و برخی کشورهای اسکاندیناوی، آمار ابتلای جدید به HIV به صفر رسیده و این کشورها به طور رسمی اعلام کردهاند که دیگر مشکلی به نام ایدز ندارند. این مسئله نشاندهنده این است که با افزایش آگاهی جامعه و آموزش درست به مردم، میتوان با این بیماری مقابله کرد.
سلطانینژاد با بیان اینکه عدم آگاهی درست مردم از روشهای پیشگیری و درمان و همچنین انگ و استیگمایی که بر روی این بیماری و بیماران آن قرار دارد، از چالشهای مقابله با این بیماری محسوب میشود، اظهار کرد: دانشجویان در فعالیتهایی مانند این کمپین خودجوش دانشجویی تلاش میکنند تا سهمی در برطرف کردن این چالشها داشته باشند.
وی افزایش آگاهی مراجعهکنندگان درباره بیماری و راههای انتقال و پیشگیری از انتقال آن، افزایش آگاهی مراجعهکنندگان درباره روشهای تشخیصی و درمانی بیماری ایدز (که در مراکز بیماریهای رفتاری به صورت رایگان انجام میشود) و استیگمازدایی/انگزدایی از بیماری ایدز و بیماران مبتلا به آن را از مهمترین اهداف این کمپین عنوان کرد و ادامه داد: این آگاهسازی میتواند منجر به افزایش مراجعه مردم به مراکز بیماریهای رفتاری و تشخیصها و درمانهای زودتر شود.
سلطانینژاد با بیان اینکه این کمپین طی هفته و در بخشهای مختلف دانشگاه و بیمارستان طالقانی فعالیت کرد، گفت: این کمپین با استقبال خوبی از سوی دانشجویان و کادر دانشکده پزشکی و همچنین با بازخورد مثبت مراجعین درمانگاه بیمارستان طالقانی روبرو شد، به گونه ای که خود مراجعین اذعان داشتند که در این رابطه به درستی اطلاعرسانی نمیشود و خواهان دریافت اطلاعات لازم درباره راههای پیشگیری و درمان این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه کادر اجرایی این کمپین را ۳۰ نفر از دانشجویان رشتههای علوم پزشکی از دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی و همچنین دانشگاههای دیگر تشکیل دادند، ادامه داد: همه این افراد به عنوان اعضای انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(SBMU-MSA)، چند هفته برای این کمپین آموزش دیدند، در برنامهریزی آن همفکری کردند و در نهایت با همکاری یکدیگر این کمپین را برپا کردند.
دبیر انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این انجمن به عنوان عضوی از انجمن علمی دانشجویان پزشکی ایران (IMSA) که از یک ساختار کشوری نظاممند برخوردار است، سعی بر تأثیرگذاری گستردهتر بر سلامت جامعه اطراف خود دارد و در روند این کار پزشکانی دغدغهمند و با اخلاق را تربیت میکند که همواره به تلاش برای بهبود سلامت عمومی کشورشان میپردازند.
وی با بیان اینکه کمپین آگاهسازی ایدز در سه بخش یعنی دانشکده پزشکی، بیمارستان طالقانی و تیم سیار فعالیت خود را اجرا کرد، ادامه داد: به عنوان نمونه در ایستگاه دانشکده سوالاتی در قالب مسابقه از دانشجویان پرسیده شد تا سطح اطلاعاتشان در زمینه ایدز سنجیده شود و درباره هر سوال مهم یا مشکلدار توضیحاتی به افراد داده شد. همچنین اطلاعاتی درباره شیوع، استیگما، تشخیص، علائم و راههای انتقال و پیشگیری از انتقال ویروس اطلاعاتی به دانشجویان ارائه شد.ِ
دبیر انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تصریح کرد: در ایستگاه درمانگاه بیمارستان طالقانی، این کمپین نسبت به افزایش آگاهی مراجعین و کادر درمانی در مورد بیماری ایدز پرداخت و در این ایستگاه بیشتر به راههای انتقال و روشهای پیشگیری، تشویق به انجام آزمایشهای تشخیصی رایگان در مراکز بیماریهای رفتاری و پخش کردن آدرس و شمارهتلفنهای این مراکز و همچنین انگزدایی از این بیماری و بیماران مبتلا به آن پرداخته شد. تیم سیار نیز با هدف افزایش آگاهی کارمندان و مسئولین دانشکده فعالیت داشت.
انتهای پیام
نظر شما :