معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد

ریشه‌کنی بیماری‌ها و حل مشکلات نظام سلامت با تقویت داده‌کاوی

۰۱ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۰ کد : ۱۵۳۷۱ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ورود به حوزه داده‌کاوی و تقویت سیستم ثبت اطلاعات در این دانشگاه خبر داد.
ریشه‌کنی بیماری‌ها و حل مشکلات نظام سلامت با تقویت داده‌کاوی

دکتر افشین زرقی در گفت‌وگو با ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ورود به حوزه داده‌کاوی و تقویت سیستم ثبت اطلاعات بیماران و بیماری‌ها را از اولویت‌های دانشگاه عنوان کرد و گفت: رفع مشکلات و چالش‌های نظام سلامت، جز با تقویت سیستم‌های ثبت بیماری امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: باتوجه به تعداد بالای مراجعات به مراکز درمانی، آموزشی و پژوهشی، اگر اطلاعات وارد یک سیستم ثبت مشخص شده و با دیتاهای بین المللی ادغام شود، می‌تواند به ریشه کنی بیماری‌ها و رفع مشکل نظام سلامت منجر شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به تاسیس واحد ثبت بیماری در معاونت پژوهشی دانشگاه، اظهار کرد:‌ در حال حاضر ۵۳ نظام ثبت بیماری جمع‌آوری شده که ۱۰ مورد آن دارای بار بین‌المللی بوده و از این طریق می‌توان اطلاعات کیفی سطح بالایی از دل آن استخراج کرد.

ثبت نظام بیماری‌های سرطان سینه و گوارش در کودکان

وی همچنین به چاپ چندین مقاله با ایمپکت نزدیک ۵۰ طی سال گذشته اشاره کرد و گفت:‌ این مقالات از طریق جمع‌آوری دیتاهای بسیار بزرگ تولید شد و جمع‌آوری این اطلاعات  در گرو ثبت بیماری‌هاست که از دانشگاه آغاز شد.

زرقی با اشاره به اخذ مجوز وزارت بهداشت برای ۲۰ مورد از نظام‌های ثبت بیماری دانشگاه، تصریح کرد: سایر اطلاعات نیز بر اساس فراوانی بیماری پیگیری شده که ثبت نظام بیماری‌هایی مانند سرطان سینه و بیماری گوارشی در کودکان برخی از آنهاست.

وی با اشاره به جمع‌آوری علل و عوامل بروز بیماری و سایر اطلاعات مرتبط به آن در نظام‌های ثبت و نحوه تاثیر آن در ریشه‌کنی بیماری‌ها، اظهار کرد: زمانی که دیتاها بزرگ و نمونه‌ها زیاد باشد، می‌توان با بررسی دقیق اطلاعات بیماری و هدف‌گیری صحیح، بهترین راه درمان و روش مداخله‌ را کشف و اعمال کرد.

زرقی در پایان با اشاره به چالش‌های نظام سلامت در جامعه، تصریح کرد: با تقویت نظام ثبت ‌داده‌ها، جمع‌آوری دیتاها و اطلاعات در سطح گسترده و همچنین شناسایی عوامل بروز بیماری‌ها می‌توان در جهت رفع بسیاری از این چالش‌ها گام برداشت.


نظر شما :