درمانگاه تخصصی سندرم درد ناحیهای پیچیده در بیمارستان اختر راهاندازی شد
به گزارش ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمد قریشی راهاندازی نخستین درمانگاه تخصصی CRPS در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این بیمارستان را گام موثری در راستای درمان به موقع و مناسب سندرم، بهبود زندگی و کاهش آلام بیماران برشمرد.
وی سندرم CRPS (Complex Regional Pain Syndrome ) یا سندرم درد ناحیهای پیچیده اندامها را دردی ذکر کرد که بیش از شش ماه در یک اندام (دست، پا، ساعد و ساق پا) ادامه پیدا کند و دارای دو نوع است که نوع دوم آن منجر به آسیب عصبی خواهد شد.
رییس بیمارستان اختر با بیان اینکه سندرم مذکور معمولا پس از بروز یک جراحت اولیه نظیر شکستگی استخوان، تروما، سوختگی، جراحی یا بیحرکتی طولانی مدت در اثر سکته مغزی رخ میدهد، گفت: بیمار مبتلا به این سندرم، درد شدید و حتی طولانیتری را نسبت به جراحت اولیه احساس میکند و گاهی این درد و عدم راحتی به سایر اندامهای فرد نیز گسترش مییابد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به علائم و نشانههای این سندرم شامل تورم، درد، تغییرات رویش مو، تغییر رنگ پوست، تغییرات تعریق و عدم فعالیت مکانیکی عضو مبتلا، گفت: مزمن شدن علایم و عدم درمان مناسب بیماری میتواند باعث بروز صدمات خانوادگی، اجتماعی و شخصیتی فرد شود؛ در حالیکه درمانهای اولیه این سندرم حتی میتواند تمام علایم را برطرف کند و در کاهش یا جلوگیری از پیشرفت علایم بیماری بسیار اهمیت دارد.
قریشی از روشهای تشخیص این بیماری به Bone Scan، تستهای سیستم سمپاتیک، رادیوگرافی و MRI اشاره کرد و درمانهای این بیماری را شامل درمانهای غیر دارویی، دارویی و تزریق برشمرد و خاطرنشان کرد: تمام بیمارانی که به دنبال جراحی، شکستگی یا پیچ خوردگیها دچار تورم، درد یا سختی حرکت در اندام شدهاند که این علایم بیش از شش ماه در آنها تداوم یافته میتوانند برای درمان به این کلینیک مراجعه کنند.
به گفته قریشی، این کلینیک تخصصی روزهای پنجشنبهها از ساعت ۸ تا ۱۲ ظهر فعال است و بیماران میتوانند برای دریافت خدمات به این درمانگاه مراجعه کنند.
نظر شما :