نقش کلیدی مامایی در ترویج زایمان طبیعی و سلامت مادر و نوزاد

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۰ کد : ۱۸۵۲۴ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
مدیر اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انجام ۸۹ درصد زایمان‌های طبیعی سال گذشته در سطح دانشگاه توسط ماماها، خاطرنشان کرد: مهمترین عامل زایمان طبیعی در جهان ماما است.
نقش کلیدی مامایی در ترویج زایمان طبیعی و سلامت مادر و نوزاد

به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زینب علیپور کنفی در آستانه روز جهانی مامایی، ضمن تبریک این روز به جامعه مامایی کشور، اظهار کرد: امیدوارم این عزیزان با تکیه بر علم مامایی و کسب مهارت‌های عملی و ارتباطی در انجام وظایف خود همواره کوشا بوده و با آموزش به مادران در راستای فرهنگ سازی و ترویج زایمان فیزیولوژی در جامعه همت ورزند.

مدیر اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه با اشاره به این که ۵ ماه می مصادف با ۱۶ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد : شعار امسال روز جهانی ماما عبارت است از؛ ماماها در کنار زنان خرسندند و پرتوان و پویا برای سلامت آنان همراه و همگام می‌شوند. این شعار به این معناست که مادران و ماماها رابطه تنگاتنگی با هم داشته و همواره احساس خوشایندی در کنار یکدیگر دارند.

ماما ؛ مهمترین عامل زایمان طبیعی در جهان است

وی با بیان این مطلب که سازمان بهداشت جهانی با توجه به اهمیت رشته مامایی، سال ۲۰۲۰ را به نام سال پرستار و ماما نامگذاری کرده است، افزود: دنیا ماما را به عنوان مهمترین عامل زایمان طبیعی می‌شناسد و این موضوع بدین معناست که ماما در تمام دوران بارداری، حین زایمان و پس از زایمان همواره کنار مادر است و از وی مراقبت به عمل می آورد.

به گفته مدیر اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه، ۳۶۰ ماما در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بدون احتساب مراکز خصوصی در امر مراقبت از مادران و نوزادان مشغول خدمت رسانی هستند و ۱۶۰ دانشجوی مامایی نیز در مقاطع مختلف ؛ ۸۰ نفر کارشناسی ، ۴۰ نفر کارشناسی ارشد و ۴۰ نفر نیز در مقطع دکتری در این دانشگاه در حال ادامه تحصیل هستند.

 ۸۹ درصد زایمان‌های طبیعی در سطح دانشگاه توسط ماما انجام شده است

وی از انجام ۱۸۴۹۶ زایمان طبیعی در سال ۹۸ در سطح دانشگاه خبر داد و افزود: ۸۹ درصد این زایمان‌ها توسط همکاران ماما انجام شده است. همچنین ۲۶۳۲۵ مادر باردار توسط ماماهای شاغل در بیمارستانهای دانشگاه آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

ترویج زایمان طبیعی از مهمترین برنامه‌های مامایی دانشگاه است

زینب علیپور ترویج زایمان طبیعی در سطح بیمارستانهای تحت پوشش و رساندن آمار زایمان طبیعی به حد مطلوب را یکی از مهمترین اهداف اداره مامایی دانشگاه برشمرد.

به گفته مدیر اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه، تامین نیروی انسانی مامایی در سطح بیمارستان‌های تحت پوشش و برآورد آنها اعم از استخدامی و طرحی، کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با برگزاری کمیته‌ها، مداخلات موثر و کارگاه‌های آموزشی و عملی برای پرسنل مامایی و حمایت از زوج‌های نابارور و همچنین حمایت مالی از خانواده‌های کم بضاعت و آموزش برنامه شیر مادر برای تمامی پرسنل مامایی در مراکز تحت پوشش از دیگر اهداف و برنامه‌های مهم این اداره است.

علیپور  در خاتمه خاطرنشان کرد: مجددا این روز را به تمام همکاران ماما تبریک عرض می‌کنم و به طور ویژه از زحمات این قشر تلاشگر که در طی ماههای اخیر و دوران شیوع کرونا در کنار سایر پرسنل درمانی بیمارستان در مراقبت از مادران باردار مبتلا به کرونا به ارایه خدمت پرداختند تقدیر کرده و امیدورام همواره سلامت و تندرست باشند.

انتهای پیام


نظر شما :