تشدید نظارت بر اصناف پرخطر تهران/پلمب واحدهای صنفی متخلف

۰۹ خرداد ۱۳۹۹ | ۰۸:۰۰ کد : ۱۸۵۵۸ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تمهیدات ستاد کرونای استان تهران برای کاهش آسیب‌های ناشی از بازگشایی اصناف مختلف، گفت: در این راستا نظارت‌ها و بازرسی‌ها تشدید شده و با واحدهای متخلف به صورت جدی برخورد می‌شود.
تشدید نظارت بر اصناف پرخطر تهران/پلمب واحدهای صنفی متخلف

مهندس مجید تاجیک در گفت‌وگو با ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به بازگشایی اکثر صنوف و اماکن کم خطر و پرخطر  تهران، گفت: بسیاری از صنوف پرخطر مانند رستوران‌ها، اغذیه فروشی‌ها و برخی از رشته‌های ورزشی از اواسط این هفته با تصویب ستاد ملی کرونا آغاز به کار کردند ولی کماکان برخی صنوف مثل تالارهای پذیرایی، مهدهای کودک، استخرها و ورزش‌ها نیازمند تماس بالای ورزشکاران به دلیل سختی و یا عدم امکان اجرای پروتکل‌های بهداشتی اجازه فعالیت ندارند.

تالارها و مهدهای کودک کماکان تعطیل

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری در خصوص بازگشایی مهدهای کودک و تالارهای پذیرایی به جلسات بعدی ستاد کرونا موکول شد، گفت: در رابطه با باشگاه‌های ورزشی به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان بازگشایی فراهم شده است البته در شهر تهران تنها در یک سری از ورزش‌ها کم ریسک مانند بدنسازی و در صورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و برخی شرایط تعیین شده، امکان فعالیت وجود داشته و ورزش‌های پرخطر کماکان ممنوع است.

تاجیک درباره راه‌اندازی لیگ‌های ورزشی در تهران نیز گفت: در راستای تصمیم ستاد ملی کرونا، لیگ‌ها با رعایت شرایط و پروتکل‌های خاص مثل عدم حضور تماشاچی و گرفتن تست از ورزشکاران، رعایت فاصه گذاری و ... برگزار می‌شوند. با این حال مقرر شد تا اگر این بازگشایی منجر به شیوع مجدد بیماری شده و یا ادامه فعالیت لیگ مشکل‌زا باشد در تصمیمات اتخاذ شده تجدید نظر شود.

وی با بیان اینکه در جلسات ستاد کرونا استان تهران بر افزایش هماهنگی و همکاری بین سازمان‌ها تاکید شده است، اظهار کرد: در این میان تقاضای اتاق اصناف آغاز به کار صنوف پرخطر با رعایت موازین خاص بود که درباره شهر تهران تصمیم بر این شد که تالارها، مهدهای کودک و برخی ورزش‌های پرخطر کماکان اجازه فعالیت و بازگشایی نداشته باشند.

تدوین پروتکل‌های خاص برای کاهش آسیب‌های ناشی از بازگشایی اصناف پرخطر

وی با اشاره به تدوین پروتکل‌های خاص برای کاهش آسیب‌های ناشی از بازگشایی اصناف پرخطر، تصریح کرد: به عنوان نمونه رستوران‌ها باید با ۵۰ درصد ظرفیت کار کرده و اصول مربوط به  فاصله‌گذاری‌ و ضدعفونی محیط را کاملا رعایت کنند.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه با آغاز به کار مشاغل پرخطر بازرسی‌ها و نظارت‌های کارشناسان بهداشت محیط تشدید شده است، گفت: بر این اساس فعالیت اصناف پرخطر همچون رستوران‌ها، آرایشگاه‌ها و ... به شدت رصد شده و اگر زمانی به این نتیجه برسیم که مکان و یا صنفی به کانون انتشار آلودگی تبدیل شده در تصمیمات تجدیدنظر شده و حتی می‌تواند منجر به تعطیلی مجدد صنف مربوطه شود.

وی با بیان اینکه از طرف دیگر نگرانی‌های اقتصادی صنوف هم قابل درک است،‌ گفت: با این حال مساله اصلی ما مقابله با شیوع بیماری و حفظ سلامت مردم است، بنابراین صنوف باید اصول و پروتکل‌ها را به صورت کامل رعایت کنند.

کرونا تمام نشده مردم مراقبت‌ها را رها نکنند

تاجیک با بیان اینکه متاسفانه گاها مشاهده شده که مردم رعایت اصول و قوانین بهداشتی را رها کرده و نادیده می گیرند، گفت: بزرگترین نگرانی ما بعد از بازگشایی‌ها عدم رعایت اصول از سوی مردم است، بنابراین در جلسات متعدد بر ضرورت آگاه‌سازی و آموزش بیشتر مردم برای رعایت اصول بهداشتی در مکان‌های مختلف و عدم رهاسازی مراقبت های بهداشتی تاکید می شود، چراکه بعضا مشاهده شده که صنف اصول را رعایت می‌کند ولی مردم و مراجعه‌کنندگان قوانین را نادیده می‌گیرند.

وی با بیان اینکه رعایت اصول بهداشتی وظیفه صنف بوده و درصورت عدم اجرا با متخلفان و خاطیان برخورد می‌شود، اظهار کرد: با این حال ارتقای سلامتی و مقابله اصولی با همه‌گیری ها یک امر دوطرفه بوده و بنابراین مردم نیز باید اصول و مراقبت‌های بهداشتی را بیش از پیش و جدی‌تر رعایت کنند، چراکه  اپیدمی کرونا هنوز تمام نشده است.

پلمب و تعطیلی مجدد واحدهای صنفی متخلف

تاجیک با تاکید بر تشدید نظارت‌های بهداشت محیطی دانشگاه بر فعالیت اصناف تهران، گفت: در مرحله اول از آموزش و تذکر شروع می شود و در صورتی که مجددا رعایت نشود از قوه قهریه و حتی پلمب صنف و واحد مربوطه استفاده می شود.

وی با بیان اینکه طی چند هفته گذشته چندین واحد صنفی متخلف پلمب شده است، تصریح کرد: نگرانی اصلی ما کنترل ویروس است، بنابراین اگر به این نتیجه برسیم که آموزش‌ها فایده نداشته و صنف در حال تخلف بوده و به سمت انتشار ویروس حرکت می کند، قطعا برخورد جدی و قانونی صورت می‌گیرد.

ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی ثبت نام نکرده در سامانه وزارت بهداشت

تاجیک در رابطه با ضرورت ثبت نام اصناف تهران در سامانه وزارت بهداشت، گفت: تا کنون بیش از ۴۵۰ هزار صنف در استان تهران ثبت‌نام کرده‌اند ولی هنوز برخی اماکن و واحدهای صنفی ثبت‌نام نکرده‌اند که طبق قانون نباید فعالیت کنند. البته برخی اماکن به دلیل نبود امکانات ثبت‌نام نکرده‌اند که در این صورت با همکاری کارشناسان ما در معاونت بهداشت ثبت نام می‌شوند ولی در غیر این صورت با اصناف ثبت نام نکرده برخورد شده و از ادامه فعالیت آنها ممانعت به عمل می‌آید.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با بیان اینکه اصناف پرخطر در اولویت نظارتی قرار دارند، گفت: یکی دیگر از نگرانی‌های ما عدم رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری‌ها در وسایل حمل و نقل عمومی است که باید راهکار اساسی برای آن اندیشیده شود.

انتهای پیام


نظر شما :