معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد

۲ سناریو برای بازگشایی دانشگاه در پاییز/اجرای طرح "خوابگاه ایمن"

۰۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۰۸:۰۹ کد : ۲۰۶۹۶ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تشریح فعالیت‌های این معاونت از ابتدای شیوع بیماری کرونا و با اشاره به فعالیت‌های جهادی بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی دانشگاه در راستای مقابله با کرونا، گفت: طی برگزاری جلساتی با معاونت آموزشی دو سناریو برای چگونگی بازگشایی دانشگاه در پاییز پیشنهاد شده که پس از تصمیم‌گیری نهایی اعلام می‌شود.
۲ سناریو برای بازگشایی دانشگاه در پاییز/اجرای طرح "خوابگاه ایمن"

دکتر محمدعلی امام هادی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  ضمن تشریح فعالیت‌های دانشگاه در حوزه دانشجویی از ابتدای دوران شیوع کرونا، اظهار کرد: پیش از شیوع کرونا ۴۰۰۰ دانشجو در ۱۵ خوابگاه دانشگاه ساکن بودند که این شرایط از بهمن ماه و با شیوع بیماری کرونا تغییر کرد.

وی با بیان اینکه با اعلام شیوع بیماری، مراکز آموزشی و به دنبال آن خوابگاه‌های دانشجویی تعطیل شدند، اظهار کرد: با این حال مقوله آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی به دلیل ماهیت بالینی به صورت کامل تعطیل نشد و به تبع آن برخی خوابگاه‌ها نیز برای اسکان دانشجویان باقیمانده به خدمات خود ادامه ‌داد. بر این اساس از همان بهمن ماه ۳۰۰ دانشجو در ۴ خوابگاه دانشگاه اسکان داشتند.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کرونا در کلیه خوابگاه‌های دانشگاه

وی با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کرونا در کلیه خوابگاه‌های دانشگاه و رعایت اصل اسکان یک دانشجو در هر اتاق، اظهار کرد: با وجود تعطیلی بخش اعظم فعالیت آموزشی دانشگاه، انترن‌ها، رزیدنت‌ها، دستیاران و برخی دانشجویان پی اچ دی در دانشگاه ماندند که شرایط برای اسکان و آموزش این افراد فراهم شد.

دکتر امام‌هادی با اشاره به اجرای پروسه غربالگری، تب سنجی و سنجش سطح اکسیژن افراد به صورت مرتب، گفت: اگر در غربالگری به مورد مشکوکی برخورد میشد، ضمن انجام تست‌های تشخیصی، دانشجوی مربوطه سریعا به بخش نقاهتگاه مخصوص منتقل شده و در صورت ابتلا اقدامات درمانی برای او انجام می‌شد.

اجرای پروسه غربالگری و تست کرونای افراد مشکوک به صورت روتین

وی با اشاره به ضدعفونی خوابگاه و غربالگری سایردانشجویان در صورت مثبت شدن نتیجه تست افراد مشکوک، اظهار کرد: در همین راستا از همان ابتدا وسایل حفاظتی همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح برای دانشجویان مستقر در خوابگاه تامین شد، به گونه‌ای که در هفته ۲۰۰۰ ماسک و ۱۰۰ لیتر ماده ضدعفونی برای ۴ خوابگاه دانشگاه تهیه می‌شد.

اسکان ۱۰۷۰ دانشجو در خوابگاه‌ها

وی با بیان اینکه شرایط از ۱۷ خرداد و اعلام بازگشت وضعیت آموزش دانشگاه‌ها به روال عادی تغییر کرد، گفت: البته طی برگزاری جلسات و هماهنگی با معاونت آموزشی، اولویت‌های اصلی برای بازگشت دانشجویان تعیین و ظرفیت نهایی خوابگاه‌ها برای اسکان در شرایط ایمن ۷۰۰ نفر اعلام شد.

به گفته وی، با بازگشت تدریجی دانشجویان مقاطع و دوره‌های مختلف هم اکنون ۱۰۷۰ دانشجو در ۱۲ خوابگاه دانشگاه اسکان داده شده‌اند که تمام سعی ما رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی است، البته تهیه وسایل حفاظت فردی برای این تعداد دانشجو با دشواری‌های زیادی همراه بود ولی تا به امروز تامین هفتگی ۸۰۰۰ ماسک و ۲۰۰ لیتر ماده ضدعفونی کننده برای دانشجویان خوابگاهی انجام شده است.

اقدامات پیشگیرانه قبل از بازگشت دانشجویان به خوابگاه‌ها

دکتر امام‌هادی همچنین با اشاره به اقدامات پیشگیرانه معاونت قبل از بازگشت دانشجویان به خوابگاه‌ها، گفت: در این راستا از تمام ۳۰۰ دانشجویی که از ابتدا در خوابگاه‌ها ساکن بودند، تست کرونا گرفته شد تا خطر انتقال بیماری به دانشجویان جدید مرتفع شود. همچنین تمام دانشجویان جدید قبل از ورود به خوابگاه یا دانشکده غربالگری شدند.

ابتلای ۲۵ دانشجوی خوابگاهی به کرونا

وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس تست‌های انجام شده از دانشجویان تا کنون ۲۵ دانشجوی خوابگاهی دانشگاه به کرونا مبتلا شده‌اند، گفت: خوشبختانه در این میان تنها یک دانشجو بستری شد و مابقی با قرنطینه و مراقبت در منزل بهبود یافته‌اند.

جزئیات اجرای طرح خوابگاه ایمن در دانشگاه

معاون دانشگاه در این رابطه به اجرای طرح خوابگاه ایمن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: این طرح با هدف اعمال و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و حفاظتی کرونا در بالاترین سطح ممکن در دانشگاه اجرا می‌شود. البته طرح خوابگاه ایمن در ابتدا با یک خوابگاه آغاز شده که درصورت موفقیت به صورت تدریجی در سایر خوابگاه‌های دانشگاه اجرا خواهد شد.

وی اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی، غربالگری‌های روتین، تفکیک دانشجویان بالینی از غیربالینی و ایجاد محدودیت در رفت و آمدها با هدف حفظ ایمنی بیشتر دانشجویان را برخی از نکات خوابگاه ایمن عنوان کرد و گفت: یکی از موضوعات جدیدی که در خوابگاه ایمن اجرا شده، انتخاب افسران سلامت از بین دانشجویان برای نظارت دقیق بر رعایت پروتکل‌ها و برخورد با متخلفان است، به عبارت دیگر افسران سلامت به عنوان نماینده مستقیم معاونت دانشجویی با قدرت تصمیم گیری و اجرایی، فعالیت می‌کنند.

۲ پیشنهاد برای بازگشایی دانشگاه در پاییز

دکتر امام هادی در این بخش از گفت‌وگو با اشاره به اعتراض و نگرانی برخی دانشجویان نسبت به فعالیت‌های آموزشی در بیمارستانها در شرایط کرونایی، اظهار کرد: دانشگاه تمام تلاش خود برای حفظ ایمنی دانشجویان را به کار گرفته ولی در رابطه با تعطیلی کامل بخش آموزش بالینی، دانشگاه و معاونت آموزشی تصمیم گیرنده نهایی نیست.

وی همچنین با اشاره به تصمیم گیری در خصوص نحوه بازگشایی دانشگاه و خوابگاه‌ها در پاییز با توجه به نگرانی‌های موجود مبنی بر شیوع پیک جدید کرونا و همزمانی آن با آنفولانزای فصلی، گفت: در این رابطه چندین جلسه با معاونت آموزشی برگزار و پیشنهاداتی ارایه شده است که تداوم آموزش‌های مجازی برای ورودی‌های جدید و دانشجویان ترم‌های اول و همچنین تقسیم ورودی‌ها به دو بخش مهر و بهمن با هدف کاهش تراکم در دانشگاه برخی از این پیشنهادات است که البته هنوز تصمیم‌گیری نهایی نشده است.

مشارکت داوطلبانه ۱۰۰۰ دانشجو در فعالیت‌های کرونایی دانشگاه

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه با اشاره به سایر فعالیت‌های این معاونت طی دوره کرونا، اظهار کرد: حدود ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان تشکل‌ها، کانون‌ها و شوراهای صنفی دانشگاه و همچنین دانشجویان مستقل به صورت خودجوش در زمینه درمان، آموزش و پژوهش‌های مرتبط با کرونا وارد شده و طی این مدت خدمات ارزنده‌ای ارایه کرده‌اند و معاونت نیز در نقش پشتیبان از اکثر این فعالیت‌ها حمایت کرده است.

کمک‌های داوطلبانه در حوزه درمان، ارایه آموزش‌ها و آگاه‌سازی‌های مرتبط با کرونا در قالب تهیه و توزیع بروشور، پمفلت، پوستر و همچنین ارایه آموزش‌ در فضاهای مجازی و یا برگزاری وبینارهای آموزشی، توزیع پکیج‌های بهداشتی در مناطق کم‌ برخوردار، جمع‌آوری و جمع‌بندی اطلاعات پراکنده مرتبط با کرونا در قالب گایدلاین و یا کتابچه آموزشی، انجام فعالیت های هنری و تفریحی مانند کاریکاتور، نقاشی و کتابخوانی با موضوع کرونا برخی از این فعالیت‌ها بوده که همچنان ادامه دارد.

انتشار کتابچه کرونا؛ به زودی

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در خاتمه با اشاره به ارایه چندین طرح پژوهشی مرتبط با کرونا توسط دانشجویان علاقمند و داوطلب در این معاونت، تصریح کرد: یکی از این طرح‌های پژوهشی به ابداع  یک وسیله حفاظتی کرونا و طرح بعدی به جمع‌بندی اطلاعات پراکنده کرونا ارتباط دارد. بر اساس این طرح اطلاعات علمی، کاربردی و تخصصی پراکنده و البته مورد تایید WHO توسط دانشجویان جمع آوری شده و به زودی در قالب گایدلاین و کتابچه منتشر خواهد شد.

انتهای پیام


نظر شما :