در یک مطالعه پژوهشی بررسی شد

تحول در روش‌های پیشگیری از چاقی با کمک علم ژنتیک

۰۷ مهر ۱۳۹۹ | ۱۴:۵۵ کد : ۲۳۲۹۲ پر بازدیدترین اخبار اخبار دانشگاه
نتایج یک مطالعه پژوهشی در مرکز تحقیقات سلولی مولکولی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داد بسیاری از بیماری‌های سیستم متابولیسم بدن تحت تاثیر عوامل وراثتی ایجاد می‌شوند و بر این اساس محققان دریافته‌اند که چاقی نیز تحت تاثیر عوامل ژنتیکی ایجاد می‌شود.
تحول در روش‌های پیشگیری از چاقی با کمک علم ژنتیک

به گزارش ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مهدی هدایتی، رییس مرکز تحقیقات سلولی مولکولی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، اظهار کرد: علم وراثت با توسعه‌ای که طی سالیان گذشته داشته، رفته رفته جنبه‌های بیشتری از علوم پزشکی را تحت تاثیر قرار می‌دهد بدین معنا که در تشخیص، پیش بینی و حتی اتخاذ روش درمانی بیماری‌ها کاربرد پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بر این اساس،  در این مرکز تحقیقات با استفاده از ذخایر غنی ژنتیکی حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران، تحقیقات متعددی صورت می‌پذیرد که در ارتقای سطح دانش حوزه پزشکی کشور نقش مثبتی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به دو مطالعه اخیر انجام شده در این مرکز افزود: دو ژن موسوم به PTEN و  P53  از جمله ژن هایی هستند که می‌توانند در تنظیم متابولیسم و چاقی ایفای نقش کنند.

این متخصص بیوشیمی بالینی با توضیح اینکه بررسی رابطه برخی عوامل تغذیه‌ای، گروههای تغذیه‌ای، شاخص‌های تن سنجی و مقاومت به انسولین با بیان این ژن‌ها ارتباط دارد، خاطر نشان کرد: نقش قطعی آنها هنوز مورد بحث است و نتایج متفاوت و متناقضی در این زمینه دیده می‌شود.

هدایتی با اشاره به برخی از نتایج این مطالعه، گفت: به نظر می‌رسد که دریافت‌های غذایی بتوانند بر بیان ژن‌های تاثیرگذار در چاقی، نقش داشته باشند. برهمین اساس با توجه به ذخایر بومی اطلاعات ژنتیکی موجود، مطالعاتی از این دست می‌تواند راهگشای روش‌های پیشگیری از چاقی و برخی بیماری‌های متابولیک خصوصا برای جمعیت ایرانی باشد.

انتهای پیام


نظر شما :