«روزنگار کروناویروس» منتشر شد
به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، "روزنگار کروناویروس" توسط استادان گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (دکتر کورش اعتماد، دکتر محمدحسین پناهی و دکتر سیدسعید هاشمی نظری) و گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان (دکتر حمیدرضا توحیدی نیک، دکتر آرمیتا شاه اسماعیلی و دکتر حمید شریفی) تالیف شده است.
به گفته مولفان در مقدمه این کتاب بیماریها و کنترل و مبارزه با آنها یکی از مشکلات بشری است و در این میان بیماریهای عفونی به دلیل ایجاد همهگیری سهم عمدهای را به خود اختصاص دادهاند.
در بخشی از این کتاب آمده است: در ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی سازمان جهانی بهداشت دفتر کشور چین از شناسایی موارد پنومونی با علت نامشخص در شهر ووهان چین خبر داد و پس از آن سازمان جهانی بهداشت WHO، گزارش شیوع کروناویروس جدید را که در ۱۱ فوریه سال ۲۰۲۰ توسط کمیته بینالمللی تاکسونومی ویروسها به عنوان سندرم حاد تنفسی کروناویروس ۲ نامگذاری شد، اعلام کرد.
در نهایت هفتم ژانویه توسط مقامات چین به عنوان ویروس ایجادکننده موارد پنومونی شناخته شد. منشا احتمالی ویروس خفاش اعلام و نحوه انتقال ویروس یکی از بازارهای غذاهای دریایی در نظر گرفته شد.
مولفان کتاب خاطرنشان کردهاند: با همهگیر شدن این ویروس در دنیا، مطالب مختلف در مورد کروناویروس جدید در دنیای مجازی به سرعت رواج پیدا کرد و با توجه به کثرت مطالب، نیاز به بررسی و تایید صحت آنها به شدت احساس و به مرور بیشتر میشود.
بنابراین تصمیم گرفته شد علمیترین مطالب و بهروزترین آمارها درخصوص این ویروس در ایران و جهان در قالب یک روزنگار و در واقع یک محتوای آموزشی توسط گروهی متشکل از استادان، دانشجویان دکتری و ارشد در دپارتمان اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دپارتمان اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تهیه شود و در اختیار سایر افراد قرار گیرد.
در نهایت پس از بررسی نیازهای آگاهی درخصوص جنبههای مختلف اپیدمی کروناویروس، روزنگار در هشت محور تعیین محتوا شد تا بتواند واقعیات مرتبط با شیوع، پیشگیری، مبارزه و درمان این اپیدمی را برای سایرین بازگو کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، محورهای هشتگانه این کتاب ۳۰۰ صفحهای شامل تازههای علمی در سایت سازمان جهانی بهداشت، آمار ابتلا در ایران تاکنون و در ۲۴ ساعت گذشته، آمار ابتلا در جهان تاکنون و در ۲۴ ساعت گذشته، توصیههای مسئولان کشوری، بایدها و نبایدها در زمینه کروناویروس، موارد اثباتنشده در مورد کروناویروس، مقالات مرتبط با COVID-۱۹، تازههای علمی، دستورالعملهای CDC و سوالات رایج و پاسخ آنها هستند.
انتهای پیام
نظر شما :