ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نظام رتبهبندی وبومتریکس
به گزارش ایسنا دفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره اظهار کرد: در تازهترین رتبه بندی دانشگاهها در نظام وبومتریکس که در ژانویه ۲۰۲۱ انتشار یافته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور رتبه دوم را کسب کرده که نسبت به دوره قبلی (جولای ۲۰۲۰) جایگاه خود را تثبیت کرده و با ۷۶ پله صعود در رتبه بندی جهانی نسبت به دوره قبلی، رتبه۵۸۰ را کسب کرده است.
وی افزود: پایگاه رتبه بندی وبومتریکس بیش از ۳۰ هزار دانشگاه و موسسه تحقیقاتی جهان را بر مبنای چهار شاخص رتبه بندی میکند، که در این بخش دانشگاهها در یک رتبه بندی کلی جهانی و همچنین به صورت قارهای تقسیم میشوند.
زرقی با بیان اینکه این نظام رتبه بندی به ارزیابی حضور پژوهشی و آموزشی دانشگاهها در وب از طریق وب سایتهای دانشگاهی آنان میپردازد، یادآور شد: براین اساس وب سایت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی براساس چهار شاخص تعداد صفحات وب دانشگاه در گوگل (presence) با وزن پنج درصد، تعداد ارجاع یا لینکهای برقرار شده از سایر سایتها به سایت دانشگاه (شاخص Visibility) با وزن ۵۰ درصد، تعداد استنادات ۱۰ نویسنده پر استناد دانشگاه درGoogle Scholar citations شاخص Openness با وزن ۱۰ درصد و تعداد مقالات کیفی دانشگاه قرار گرفته در بین ۱۰ درصد مقالات پراستناد موضوع مربوطه در سایت SCImago شاخص Excellence با وزن ۳۵ درصد ارزیابی و رتبه بندی میشوند.
در رتبه بندی اخیر سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و مشهد به ترتیب با رتبه جهانی ۴۴۶ ، ۵۸۰ و ۹۲۱رتبههای اول تا سوم کشوری را در گروه علوم پزشکی کسب کردهاند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: رتبه جهانی دانشگاه در ۲۰۲۰ ، ۶۵۶ و در سال ۲۰۱۹ ، ۸۱۹ بوده است که با رشد قابل ملاحظه ۷۶ پلهای به رتبه ۵۸۰ جهانی دست یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه این امر را حاصل کار گروهی تمامی ارکان دانشگاه، پژوهشگران و حمایت و توجه ریاست دانشگاه به ارتقای جایگاه دانشگاه در عرصه بین المللی دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نتایج اخیر در آدرس www.webometrics.info نیز موجود است.
نظر شما :