با هدف آگاهیبخشی و جذب اهداکنندگان سلولهای بنیادی (HLA)
پویش «سه سیسی زندگی» برگزاری شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی، در همایش و پویش «سه سی سی زندگی» که با هدف آگاهیبخشی اهدای سلولهای بنیادی و غنیتر کردن بانک خون کشور و با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه برپا شد، دکتر نازنین بیات معاون فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی، ضمن اشاره اهداف دانشجویی راهاندازیِ این پویش، گفت: لازم است از شور، مسؤولیتپذیری، و مشارکت دانشجویان گرامی در برنامههای علمی و اجتماعی قدردانی کنم. روز دانشجو نمادی است از پیوند علم، آگاهی، پرسشگری، و مسؤولیتپذیری و تعهد اجتماعی که در فعالیتهایی نظیر این پویش آشکارا دیده میشود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی اهدای سلولهای بنیادی برگزاری چنین رویدادهایی افزود: «بیتردید بدون بسترسازی فرهنگی مناسب، نمیتوانیم به موفقیت واقعی در این حوزه دست یابیم.»
بیات با تأکید بر جایگاه اثربخش فرهنگی و علمی جهاد دانشگاهی یادآوری کرد: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی همواره تلاش کرده است تا میان علم و فرهنگ پلی بسازد. برنامههایی از این دست، نمونهای از این تلاشهاست که هم آگاهی علمی و هم ارتقای فرهنگی را هدفگذاری کرده است.
وی در ادامه به اهمیت موضوع سلولهای بنیادی و HLA اشاره و بیان کرد: «این دانش یکی از امیدبخشترین موضوعات عرصه پزشکی است که با نجات جان بیماران گره خورده. اهمیت این موضوع از مرزهای علم فراتر رفته و به تقویت مفاهیمی چون: نوعدوستی، مسؤولیتپذیری اجتماعی و همبستگی انسانی انجامیده است.»
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به باورهای نادرست و موانع مهم در مسیر توسعهی این فرهنگ اضافه کرد: «نگرانیهایی درمورد سوءاستفاده از اطلاعات ژنتیک از یک سو، و دردناک یا خطرناک بودن فرآیند انجام آن از سوی دیگر وجود دارد، که از سر ناآگاهی و کاملاً بیاساس است؛ و روشهای نوین این مسألهها را برطرف و رد کردهاست. ما امروز اینجا گرد آمدهایم تا به کمک آگاهی، این باورهای نادرست را اصلاح کنیم و با ایجاد یک فرهنگ صحیح، جامعهای آگاهتر و نوعدوستتر بسازیم؛ چراکه پایه و اساس هر تحول اجتماعی در گرو فرهنگسازی درست است.»
وی ضمن تشکر از همکاران اجرای این پویش ملی، گفت: ترویج آگاهیبخشی اهدای سلولهای بنیادی (HLA) با همکاری مجموعههای معتبری چون مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دانشکده پزشکی این دانشگاه و انجمن علمی دانشجویان پزشکی (IMSA) ممکن شد. از تمامی این عزیزان و همراهی بیدریغشان صمیمانه سپاسگزاریم؛ همچنین از دانشجویان ارجمند درخواست دارم که با نگاه دقیقتر به این موضوع، به اهمیت مشارکت در چنین پویشهایی پی ببرند. امروز، جامعه بیش از هر زمان دیگری به آگاهی و همبستگی نیاز دارد، و شما دانشجویان در خط مقدم این تلاشها قرار دارید.
گفتنی است در این همایش سخنرانانی همچون دکتر آرزو صیاد رییس مرکز جامع خدمات ژنتیک بیمارستان طالقانی و استاد تمام گروه ژنتیک دانشکده پزشکی شهیدبهشتی، دکتر عباس حاجی فتحعلی رییس بخش پیوند استخوان بیمارستان طالقانی، دکتر فاطمه محمدعلی معاون سازمان انتقال خون، دکتر مهدی شادنوش سرپرست اسبق مرکز مدیریت پیوند و مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت و عضو هیأت علمی دانشگاه شهیدبهشتی، نرگس رضایی نماینده شبکه ملی اهداکنندگان سلولهای بنیادی وزارت بهداشت و دکتر سعید آبرون مدیر فنی بانک خون بند ناف رویان حضور داشتند.
نظر شما :