با دستاورد جدید محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛

طول عمر مبتلایان تومورهای لاعلاج مغزی افزایش می‌یابد

۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۲:۵۹ کد : ۵۸۱۰ پر بازدیدترین اخبار پژوهش و فناوری زندگی سالم
رئیس مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مجری طرح درمان تومورهای لاعلاج مغزی با اشاره به طول عمر پایین بیماران مبتلا به تومورهای مغزی، گفت: این روش ابداعی که برای نخستین بار در درمان این تومورها معرفی شده، علاوه بر افزایش طول عمر بیماران به ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان نیز کمک می‌کند.
طول عمر مبتلایان تومورهای لاعلاج مغزی افزایش می‌یابد

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب این دانشگاه با تشریح جزئیات این روش ابداعی دانشگاه در درمان تومورهای بدخیم مغزی، اظهار کرد: تومورهای بدخیم مغزی در دنیا جزو پرچالش‌ترین تومورها هستند و از نظر میزان شیوع معمولاً بین ۵ تا ۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر شانس ابتلاء به تومورهای مغزی را دارند.

وی با اشاره به تومور مغزی بدخیم نوع 4 (Glioblastoma multiform)، به عنوان بدخیم‌ترین سرطان مغزی، اظهار کرد: شیوع این بیماری بین ۲ تا ۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است یا به عبارتی بیش از ۶۰ درصد تومورهای مغزی از این نوع هستند، بنابراین بیماران مبتلا به این نوع تومور مغزی جزو بیماران مورد مطالعه این طرح بوده‌اند.

وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما سن ابتلاء به این بیماری یک دهه نسبت به سایر کشورها پایین‌تر است، گفت: از سال ۱۹۹۰ میلادی ژن درمانی در دنیا متداول شده، بنابراین روش درمانی این بیماری نسبت به قبل متفاوت شده است. بنابراین برخی از روش‌های نوین به سمت ژن درمانی پیش رفته است.

دکتر زالی با اشاره به روش‌های قبلی استفاده شده در ژن درمانی، اظهار کرد: یکی از ویروس‌های دارای خاصیت کشندگی سلول‌های سرطانی مغز در این روش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برخی از روش‌های مرسوم درمانی دنیا در این رابطه، گفت: در دنیا این ویروس‌های دارای خاصیت کشندگی سلول‌های سرطانی مغز در داخل تومور کاشته می‌شوند و برای درمان استفاده می‌شوند. در روش‌های بعدی برای انتقال این ویروس‌های کشنده و سمی از نانوذرات استفاده می‌شود. در روش سوم از ویروس دستکاری شده زیکا برای از بین بردن تومورهای بدخیم مغزی استفاده می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: همچنین با خوشحالی اعلام می‌کنم که یک پزشک ایرانی با نام دکتر اشکان در اروپا طی یک پروژه موفق بزرگ، از روش واکسن مغز برای درمان تومور استفاده می‌کند.

دکتر زالی با اشاره به روش ابداعی ایران که برای نخستین بار در جهان توسط متخصصان جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده، گفت: در این روش ابداعی کاری شده که اثربخشی این ویروس کشنده برای از بین بردن تومورهای مغزی افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه این روش یک روش ترکیبی است، گفت: برای این کار علاوه بر اینکه از ویروس‌های کشنده استفاده شده است، از ترکیبی از سلول‌های مزانشیمال که از مغز استخوان خود بیمار گرفته شده، استفاده شده و قبل از تزریق آن به بیمار از حدود ۳ هفته قبل دارویی به بیمار تزریق می‌شود که فی نفسه برای سلول‌های طبیعی مغز آسیب‌رسان نیست، اما با نشاندار کردن سلول‌های سرطانی مغز، این پیش‌دارو به داروی به شدت سمی تبدیل شده و می‌تواند سلول‌ها را از بین ببرد.

به گفته وی، برای اولین بار در این روش ابداعی از دو ناقل برای انتقال این ویروس کشنده سلول‌های سرطانی و پیش داروی سمی استفاده شده است.

وی با اشاره به مراحل مختلف این روش درمانی، گفت: در این روش بیمار اول جراحی شده و بعد از اینکه تشخیص گلوبلاستوما در بیمار محرز شد، بیمار درمان استاندارد خود یعنی شیمی‌درمانی و پرتو درمانی را آغاز می‌کند، بعد از اینکه درمان استاندارد به پایان رسید، بیمار به ما تحویل داده می‌شود و سپس با محاسبات ریاضی و اقدام استروتاکسی در بستر تومور ترکیب ابداعی سلولی را خواهیم کاشت و در واقع این بستر به عنوان عاملی کمکی و کشنده نوین برای تخریب و از بین بردن سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.

انتهای پیام

کلیدواژه‌ها: تومور مغزی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی


( ۱۷ )

نظر شما :