ماجرای فتوای تاریخی امام خمینی (ره) درباره اهدای عضو
به گزارش ایسنادفتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر فاضل رییس سابق سازمان نظام پزشکی و پدر پیوند اعضای ایران در مراسم جشن شفا و بزرگداشت روز ملی "اهدای عضو، اهدای زندگی" که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به تاریخچه اهدای عضو در ایران، در عین حال به مشکلات ایجاد شده در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: در آن دوره تمامی امکانات پزشکی کشور برای مجروحین بسیج شده بود و مساله پیوند جزو اولویتها نبود؛ این درحالیست که به دنبال تحریمها امکان دیالیز بیماران وجود نداشت و بیماران زیادی به همین دلیل جان خود را از دست میدادند و در این شرایط پیوند اعضا تنها راه نجات افراد بود.
وی با اشاره به آغاز پروسه پیوند از دهندگان فامیل، اظهار کرد: با این وجود منبع اهدای عضو از دهندگان فامیلی محدود بود. در این شرایط با تلاش و پیگیریهای فراوان فتوای تاریخی اهدای عضو از مرگ مغزی از سوی امام خمینی (ره) صادر و این پروسه آغاز شد. با این حال اجرای این طرح نیازمند تصویب قانون بود؛ چراکه قضات رای خود را بر اساس قانون صادر میکردند. البته قانون مرگ مغزی نیز با وجود ممانعتهای اولیه شورای نگهبان از نظر قانونی تصویب شد.
فاضل در پایان صحبتهایش با اشاره به برگزاری بزرگداشت روز ملی "اهدای عضو، اهدای زندگی" همزمان با سالروز صدور فتوای تاریخی اهدای عضو از مرگ مغزی، گفت: بزرگترین کار را در این پروسه، خانواده و بازماندگان فرد مرگ مغزی شده با تصمیمی بزرگ برای اهدای عضو عزیزان خود انجام میدهند.
علی اکبر صالحی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم با اشاره به اقدام بزرگ و ارزشمند اهدای عضو از سوی خانواده بیماران مرگ مغزی و آغاز این پروسه به دنبال فتوای امام خمینی(ره)، اظهار کرد: خداوند در قرآن فرمودند "اگر کسی به عمد فرد دیگری را به قتل برساند مثل این است که جان جامعه بشریت را گرفته و در مقابل اگر کسی باعث نجات و احیای جان انسانی شود، انگار کل جامعه بشریت را احیا کرده است"، بنابراین این مسایل خود نشان دهنده جایگاه والای اهدا کنندگان اعضا به دنبال مرگ مغزی و خانوادههای آنها در نزد پروردگار است.
صالحی در خاتمه همچنین از جامعه پزشکی و جراحانی که امر والای اهدای عضو توسط آنها محقق میشود تقدیر کرد و گفت: جراحان واسطه فیض بین خالق و مخلوق هستند.
انتهای پیام
نظر شما :